В Деня на детето подкрепете детска кауза в DMS!

В Деня на детето подкрепете детска кауза в DMS!

Сподели

Подкрепете детска кауза в DMS! 🧡

Със сигурност на 1 юни всички деца се радват на много игри и забавления, както и на факта, че родителите им отделят повече време за тях, особено на този ден. Някои деца обаче нямат родители, живеят при трудни условия, а други страдат от заболявания и увреждания, и всички те рядко имат възможност за празнични поводи и подаръци.

От 1 юни 2024 г. DMS въвежда нова цена на еднократния дарителски SMS, който става 2 лева, а месечните дарителски абонаменти се променят съответно на 5 и 10 лева.

По този начин Единният дарителски номер 17 777 дава възможност на всеки от нас да помогне двойно повече на любимите си каузи!

DMS BALKAN – Лято за деца без родители

DMS DETE – Заедно в застъпничеството

DMS DETSTVO – Семейна подкрепа за сигурно и щастливо детство

DMS ZADECATA – Помогни на дете с талант в неравностойно положение

DMS IGRA – ПоДари мечтано игрище на децата от училището в Русаля

DMS ATELIE – Прегърни невидимите деца!

DMS DOM – Програма Дом Възможност (за деца от домове)

DMS KRASIV UM – Подкрепи 10 деца със специални потребности да получат терапия

DMS MALKITE – За да бъде детството ЦВЕТНО!

DMS GEROI – Фонд #За децата на герои, медици и учители, загинали в битката с Covid-19

Международният ден на детето се отбелязва на 1 юни всяка година. На този ден възрастните обръщат специално внимание на правата и здравето на всички деца. За най-младото поколение се организират различни социални и спортни събития, подаряват се малки подаръци, правят тържества вкъщи или се посещават сладкарници.

Защо се празнува Деня на детето?

Датата е свързана с 1 юни 1925 г., когато се провежда Женевската световна конференция за правата на детето. На този ден се провежда и Фестивала на драконовите лодки в Сан Франциско, който акцентира вниманието върху китайските сираци. Във връзка с тези събития, както и с убийствата на деца по време на Втората световна война, Международната демократична федерация на жените през 1949 г. обявява 1 юни за Ден за защита на децата.

Този празник се отбелязва за първи път на 1 юни 1950 г. в повече от 50 страни по света. Той постепенно се превръща в Международен ден на детето, който се отбелязва и в България и други страни от Източна и Югоизточна Европа и Азия.