ПоДари мечтано игрище на децата от училището в Русаля

Начало на кампанията: 07.04.2023

Децата от Училището по изкуства и занаяти ЧОУ "Димитър Екимов" в село Русаля мечтаят да имат безопасно външно игрище, където да спортуват, играят и да растат здрави и чисти. Ние – техните учители и ментори – искаме същото, защото знаем колко важно е това за всяко дете.

ПоДари мечтано игрище на децата от училището в Русаля
1 653 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS IGRA

За кампанията

Нашите 38 малчугани живеят и учат в пансиона ни целогодишно, но за жалост часовете им по физическо възпитание преминават на поляната, където често е влажно, студено и кално. Изцяло зависим от времето и понякога не е възможно да потичат навън.

Децата се цапат и се връщат в пансиона с кални обувки и дрехи. Това пък води до много грижи и разходи за пране, сушене и цялостно почистване на дрехите и обувките им.

Фокусът ни е изцяло съсредоточен върху будни и даровити деца от най-бедните слоеве на обществото. Деца, израстващи в пълна социална изолация, лишени от правото на равен старт и шанс за развитие. Безспорно това е национален проблем, който изправя обществото и държавата ни пред огромна отговорност за бъдещето.

Какво сме постигнали до сега?

Създадoхме частно основно училище и пансион, където освен образование, при нас децата получават напълно безплатно възпитание, грижа и дом, като целим да съхранят идентичността, връзката със семейството и общността им. Възпитаниците ни идват с редица социални, емоционални и образователни дефицити, натрупани вследствие на досегашния им начин на живот.

Ние им даваме грижа, любов, подкрепа и среда, в която талантите им да се реализират от подготвителна предучилищна група до завършване на 12-ти клас.

 

letter Можем да го направим! Просто имаме нужда от малко помощ. От вашата помощ!

Целта

Целта ни е да построим безопасно външно игрище, с подходяща настилка, осветление, оградни мрежи, врати за футбол, кошове за баскетбол, мрежа за волейбол и тенис.

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България“ (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации. 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!