Дари обич!

Начало на кампанията: 01.06.2015

Фондация „Надежда за малките“ и Фондация "Зорница" - Център за изкуство стартират национална благотворителна кампания „Дари обич“ на Великден 2021 г., която цели набирането на средства за обгрижване на изоставени деца и деца в риск от 0 до 7 години, настанени в центровете на Фондация „Надежда за малките”.

Дари обич!
16 549 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MALKITE

Защо го правим?

Всяка година в България биват изоставени 2 000 деца, повече от които още в родилния дом, половината от тях са в София.

Този тъжен факт не се променя през последните 10 години. Всеки ден без любов уврежда детето, а раните върху личността му оставят белези за цял живот. Всяко дете има нужда от грижа и любов, да се чувства желано, ценено и значимо.

Целта на кампанията е да насочим вниманието към тези „невидими деца“ и заедно да им помогнем. Дарените средства са за подкрепа деца в риск и деца лишени от родителска грижа.

Центровете на фондация „Надежда за малките” представляват две малки уютни къщи с двор, в които 14 малки деца на възраст от 0 до 7 г. получават индивидуално внимание и грижа.

Наричаме ги Малките къщи

Тук децата имат истински дом. Имат лично пространство, лични вещи, възможност за участие във всички сфери на социалния живот – от храненето заедно на маса с възрастния и ежедневната разходка с количка навън до развиването на личните си таланти.

Тук има кой да обгрижва децата, да ги „вижда” и „чува”, да им дава любов и нежност. Те имат подкрепата да открият себе си, да приемат съдбата си и най-важното – да пораснат способни да обичат, защото са били обичани.

letter От 2010 г. до март 2021 г. в Малките къщи са настанени 134 деца - 18 от тях са върнати в биологичните семейства, 22 са настанени в приемни семейства, а 80 са осиновени.

Как да помогнете?

Кампанията цели да набере минимум 15 715 лв. – колкото струва издръжката на 1 дете за 1 година в Малката къща. Тази сума включва храна, дрешки, тоалетни принадлежности и най-важното – грижата!

За това разчитаме на безкрайната цедрост на хората и организациите, които вярват в нашата кауза!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!