За да бъде детството ЦВЕТНО!

Начало на кампанията: 01.06.2015

Кампанията набира средства за развиване на дейностите и услугите, които Фондация „Надежда за малките“ предоставя неуморно- два центъра от семеен тип, в които деца останали временно без семейството си, да са защитени и обичани; превенция на изоставянето на деца; подкрепа и обучение на семейства в криза, кандидати за приемни родители и осиновители, приемни родители и осиновители.

За да бъде детството ЦВЕТНО!
20 008 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MALKITE

Нашите социални услуги

Ние сме малък екип от мотивирани хора, сред които социални работници, психолози, медиатори, педагози, медицински сестри и детегледачи. Наша обща мисия и цел е най-доброто за децата, които подкрепяме. Да растат щастливи, спокойни и обичани с подкрепящи ги родители.

Два Центъра за настаняване от семеен тип, или както ние ги наричаме  „Малките къщи“, където бебета и деца до 6 години, разделени по различни причини от семействата им намират временно дом и утеха.

В този период от кризата в семейството, до връщането отново в сигурна и устойчива семейна среда екип от сърцати професионалисти ги дарява денонощно с любов и грижа.

В Малките къщи има кой да ги прегърне и лекува травмата, да подаде ръка, да ги изслуша и подкрепи…  Там децата имат лично пространство, лични вещи, възможност за участие във всички сфери на социалния живот – от храненето заедно на маса с възрастния и ежедневната разходка навън до развиването на личните им таланти.

„Малките къщи“ са временно „у дома“ вече близо 13 години. За това време през тях са преминали 166 деца, от които 87 осиновени, а 30 живеят отново с родните си семейства.

Мобилен център за подкрепа „Заедно с надежда“ е естественото продължение на дейността на Фондация “Надежда за малките” и нашият стремеж да подкрепяме семейството като най-доброто място и право на всяко дете.  Наричаме го мобилен, защото отиваме там където има нужда от нас.

Подкрепяме семейства в риск, за да не изоставят децата си, като им предоставяме психологическа и материална помощ. Подкрепяме и консултираме кандидати за приемни родители и осиновители.

Оказваме подкрепа на осиновители и приемни родители за създаване и поддържане на връзката с децата.  Провеждаме обучения за доброволци и групи за взаимопомощ на родители.

Екипът на мобилния център за подкрепа включва психолог, психотерапевт, медиатор, социален работник, педагози и здравни специалисти.

За 12 години екипът ни е консултирал над 420 семейства, а близо 220 доброволци са помогнали на малките да живеят по-добре.

Как да помогнете?

Управлението на фондация „Надежда за малките” е изцяло на доброволен принцип!

Средствата на организацията се изразходват единствено за прякото функциониране на социалните услуги. Държавния финансов стандарт покрива 50% от нужния за функционирането на две от услугите ни бюджет.

За останалите 50% от финансирането им и успешното функциониране на Мобилния център за подкрепа „Заедно с надежда”, разчитаме на партньори, дарители и доброволци.

Целта на кампанията е да събере над 20 хиляди лева. Дарявайки, вие ставате част от екипа сбъдващ по-добро детство.

Нека направим живота на децата цветен, какъвто всяко едно заслужава!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!