17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS ATELIE – сдружение „Прегърни ме”

Кампанията е стартирала на: 27.09.2010
DMS ATELIE – сдружение „Прегърни ме”
 • Необходима сума: 48 000 лева на година
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 52 лв.
 • Изпратени SMS: 4925 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 2235 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 280 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 54 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 11 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ATELIE

номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)

За кампанията

Щастието разрешено!
Да прегърнем изоставените деца, така както правим това с нашите собствени деца!

Защо го правим?

Милена Нейова, създател  на сдружение „Прегърни ме“ споделя: „Преди време получих картина от едно от децата с прикрепено към нея писмо: „Милена, знаеш, че не ме бива в говоренето и затова чрез тази не толкова хубава картина искам да ти благодаря. Ако не бяхте ти и Калина, кой знае какъв боклук щях да съм сега… Вие ми показахте какво е изкуство, приятел, родител, какво е да цениш, да вярваш, да уважаваш. Искам да знаете, че много ви обичам и благодаря на Бог, че ме срещна с вас. Благодаря и на вас за това, че се грижите за мен, че ми помагате, търпите и вярвате в мен. Много бих искал никога да не бях ви разочаровал. Искам да не ви разочаровам и занапред. Обичам ви и благодаря, че ви има.“ 

Публикуваме го тук, за да отговорим на един приятел и всички, които биха ни попитали: „Какъв е смисълът от всичко, което правите? Нали после пак ги връщате по домовете?!“ Признаваме, че има моменти, в които се чувстваме безсилни, че понякога надеждата отстъпва място на безсмислието… Но когато получиш такова писмо, разбираш, че търпението и вярата са дали резултат, че доброто е по-силно от злото, че е трябвало и трябва да продължиш по пътя, стискайки здраво в едната ръка ръката на приятел, а в другата – няколко отритнати, объркани деца. Които ти вярват…

Как го правим?
С много обич, грижа и търпение. Създадохме ателие „Прегърни ме”, за да дадем шанс на изоставените ни деца, за да им покажем живота, който им е отказан. Ателието е уютно и красиво място, което децата посещават с радост, защото там са техните приятели – художници, артисти, писатели и журналисти, с които заедно рисуват, четат книги, играят на театър, илюстрират приказки, майсторят парцалени кукли и копринени ангели. В ателие „Прегърни ме“ децата се учат да могат. Учат се да вярват. Учат се да имат бъдеще.

Нашата цел:
Финансовата цел на кампанията е да подпомогне събирането на средства, необходими за дейността на Ателието, което децата толкова много обичат. Бюджетът за неговата издръжка е средно 7 хил. лв. на месец.

За повече информация – Милена Нейова: 0887 171 440 milena_neyova@abv.bg

Nevi, 10 g 18

Картините са от цикъла „Софийски сюжети стил Хундертвасер”. По време на тримесечен курс по изобразително изкуство, посветен на големия австрийски художник и архитект, децата рисуваха, вдъхновени от неговото творчество и стил.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.pregarnime.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS ATELIE

номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)