Пловдив – град на възможности за всички деца

Начало на кампанията: 05.05.2015

Кампанията набира средства за разкриване на "Комплекс за ранно детско развитие" в Пловдив на мястото на първото сиропиталище в България - домът „Рада Киркович“, събрал много истории на деца с трудна съдба през годините.

Пловдив – град на възможности за всички деца
18 803 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS DETSTVO

За кампанията

 

Фондация „За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която вече 29 години работи, за да осигури развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в страната. Дейността на организацията се извършва на територията на София и Пловдив.

Екипите от специалисти на фондацията са  специализирани в грижата за деца на възраст от 0-7 год.: деца с увреждания, деца, при които има риск да бъдат изоставени и деца, които вече са изоставени. А предлаганите услуги са напълно безплатни за децата и семействата.

Фондация „За Нашите Деца“ разкри първия по рода си Комплекс за ранно детско развитие в София, който предоставя палитра от услуги, за да може да се отреагира според индивидуалната ситуация на всяко дете и семейство. В момента, той е сърцето на активната работа на екипите на фондацията, които извън това работят в тясна връзка с държавните болници в София и Пловдив, за да предотвратяват изоставянето на бебета още от родилния дом.

Предстои и разкриване на Комплекс за ранно детско развитие и в Пловдив на мястото на първото сиропиталище в България – домът „Рада Киркович“, събрал много истории на деца с трудна съдба през годините.

В Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив ще предоставяме и развиваме социални услуги за постигане на оптимално развитие на децата в най-ранна възраст и подкрепа за сигурна семейна среда и преодоляване на рисковете за живота и здравето на децата.

Комплексът ще включва:

 • Център за обществена подкрепа за деца в риск и техните семейства;
 • Център за ранно детско развитие за подкрепа за развитие на потенциала на детето;
 • Обучителен център за специалисти, работещи с деца, за родители, кандидат-осиновители и кандидат приемни семейства.
 • Музейна експозиция за историята на дома и на деинституционализацията в Пловдив.

Двата етажа от сградата, предоставени от Община Пловдив на фондацията, се нуждаят от сериозен ремонт. За да ги преобразим в първия по рода си модерен център за комплексна подкрепа за децата в ранна възраст и техните семейства е нужна енергията за промяна на много хора.

Благодарение на подкрепата на социално-отговорни компании от Пловдив и региона част от сумата за ремонта вече е осигурена.

Помогнете оставащата сума да бъде събрана за едно истинско приветливо и функционално пространство за работа с деца и семейства!

Новият център ще има зали за работа с деца, зали за групова терапия, логопедичен кабинет, кабинет по рехабилитация, сензорна зала, зала за психомоторика, офис помещения, конферентна зала.

 

letter ЗАЕДНО можем да създадем модерен иновативен Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив!

Защо да подкрепите каузата?

Защото фактите показват, че:

 • 14 533 са децата на възраст от 0 до 3 години в област Пловдив.
 • 1 100 деца от 0 до 5 години в община Пловдив имат увреждания.

В същото време липсват услуги в общността за деца с трудности в развитието, където да получат адекватна и стимулираща подкрепа, а дефицитите и проблемите в развитието на децата се неутрализират или преодоляват много по-лесно и ефективно, ако с тях се работи още в първите три години след раждането им.

Новият център в Пловдив  ще помогне на много деца да имат достъп до нужната им подкрепа!

Екипите ни ще вдъхнат увереност и вяра на семействата им, ще подобрим живота на деца в риск от изоставяне, ще помогнем на родителите, които нямат подкрепа и на малките деца с трудности в развитието Ще дадем възможност на професионалистите, работещи с деца, да повишат експертизата си с подкрепата на най-добрите български и международни лектори.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!