Подкрепи децата с аутизъм в Център Красив ум

Начало на кампанията: 07.04.2023

Ние сме Терапевтичeн център "Красив ум", нашата цел е да повишим разбирането за аутизма и менталните заболявания и да направим възможно децата с този синдром да се развиват и живеят щастливо в един толерантен и добронамерен към тях свят. Нашият Център работи в посока терапия и психологическа и логопедична подкрепа за децата и техните семейства, така че те да станат самостоятелни, уверени възрастни.

Подкрепи децата с аутизъм в Център Красив ум
image
911 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS KRASIV UM

За кампанията

Много известни личности са диагностицирани с диагноза аутизъм – Антъни Хопкинс, Ейбрахам Линкълн, Лео Меси. Потeнциалът на хората с аутизъм е голям – с нужната терапия и подкрепа те могат да постигнат много!

Как ще го постигнем?

Създадохме кампанията „Красив ум“ за да съберем приятели, партньори и ресурси за Терапевтичния център с оборудване на ергозала и кабинет за логопед и психолог.

Менталното и физическото здраве са взаимно допълващи се, затоваще създадем и външна част, в която децата да се движат и укрепват – оборудване на двора със съоръжения, подходящи за деца с двигателни проблеми.

letter За целта са ни необходими 15000 лв., които ще съберем чрез благотворителни базари, събития и онлайн дарителска кампания. Дотук сме набрали 3500 лв. чрез Коледна и мартенска кампании.

Целта

Подкрепете ни, за да има в Русе място, където децата със специални потребности и техните семейства ще получават разбиране и помощ от квалифицирани специалисти!

Сдружението «Дете и околна среда» от 12 години ръководи детско заведение с яслена и градинска група и занималня. Децата със специални потребности са винаги добре дошли при нас.

През годините много деца са минали през заведението ни и уверени са продължили нагоре по образователната стълбица. Едно от тези деца е слънчевото момиченце от снимката – Рая. Рая дойде при нас на шестгодишна възраст, комуникираше предимно на английски, имаше дефицит на внимание и чести нервни кризи. Сега тя идва при нас само през ваканциите, учи в масово училище без придружител и се справя много добре. Успехите на Рая са и наши успехи и с гордост гледаме как се превръща в едно прекрасно младо момиче.

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България“ (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации. 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!