5 детски каузи, които да подкрепите за първи юни

5 детски каузи, които да подкрепите за първи юни

Нека всеки ден е празник за детето! Подбрахме за вас 5 кампании, свързани с детски каузи, с които да запазите вълшебството в детския свят.

Сподели
“Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота, поне според мен, е да имаш щастливо детство.”
– Агата Кристи

 

За първи юни дарете грижа и топлина, като подкрепите детска кауза. Ето и нашите 5 предложения:

 

  • DMS DETSTVO   Подкрепете каузата на фондация „За нашите деца“!

Фондация „За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която вече 30 години работи, за да осигури развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в страната. Екипът на организацията разработи специална  програма “Семейна подкрепа”, насочена към специфичното състояние на деца с трудности в развитието, но и към цялото семейство.

  • DMS AUTISM   Изпратете своята подкрепа към децата с разстройство от аутистичния спектър!

Всеки родител в България, след получаване на диагноза „Аутизъм”, започва дълъг собствен процес на информираност и самообучение, докато разбира, че терапията, която гарантирано ще изведе детето му в нашия социален свят и ще му създаде мотивация е АВА – Applied behavior analysis център- Приложен поведенчески анализ. Тогава родителите започват да питат: Как е възможно в България да няма нито един терапевт?

  • DMS DEMETRA   Подарете любов и топлина, като помогнете за изграждането на първия по рода си Детски контактен център в България!

Раздялата е труден процес за всички, но най-много тя тежи на детето – срещи в напрегната среда, мълчание между родителите, размяна на остри реплики или погледи. Детското сърце вижда и усеща всичко. Именно в тези мигове изпъква ролята на Детския контактен център.

  • DMS TVORI   Подарете щастливо лято на деца и младежи с проблеми в развитието!

Творилница „Арт и скок“ организира ателиета за деца и младежи с проблеми в развитието, където те могат да се включат в различни ателиета по керамика, дигитални умения, арт терапия чрез рисуване с техниката Ебру, ателиета по шев и кройка и танцово-двигателни умения. Ателиетата се ръководят от квалифицирани специалисти.

  • DMS STEPS   Кое дете не мечтае да бъде герой? Подкрепете „Малките стъпки“ в инициативата им да направят от всеки дребосък защитник на смислени каузи!

Нашата цел, на „Малките стъпки“ е да дадем на децата умения как да отстояват каузите си и да бъдат полезни на обществото. Заставаме зад тях, за да им вдъхнем най-вече смелостта да го правят.