Смелите деца променят света, в който живеят
DMS STEPS

Смелите деца променят света, в който живеят

Сподели

Заедно събрахме 44 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
14 0 0 20 лв. 5 лв. 5 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Нашата цел, на „Малките стъпки“ е да дадем на децата умения как да отстояват каузите си и да бъдат полезни на обществото. Заставаме зад тях, за да им вдъхнем най-вече смелостта да го правят.

Докато учи в университета, Ани работи с учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Скалица, което тя завърши преди година.

За Ани това е важно, защото иска да покаже на по-малките ученици, че могат да бъдат като нея, да станат уверени в себе си, да продължат образованието си.

Ученическият съвет на училището, част от който бе и Ани, постоянно организира различни инициативи – пазаруват на възрастни хора, събират дарения, правят пакети с хранителни продукти и ги носят на социално слаби деца и възрастни хора, имат свое радио предаване, посещават заседания на Общинския съвет.

Граждански активните хора в България са малко. Не са много и активните деца.

Представете си, че повече деца имат увереността на Ани да следват мечтите си и да помагат в общността си. Представете си, че ученици са наблюдатели на някоя сесия на Общинския съвет.
А сега си представете, че същите ученици имат смелостта да отправят аргументирани предложения към съветниците за скейт площадка, за нов светофар, за младежки клуб?!