Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Искам спомени и с мама, и с татко!

Начало на кампанията: 09.05.2022

Започнахме да изграждаме първия по рода си Детски контактен център в България. Какво се случва в този център - срещите между детето и близките му в присъствието на обучени по специална методика психолози и социални работници.

Искам спомени и с мама, и с татко!
367 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DEMETRA

За кампанията

Името ми е Макс. На 7 години съм и съм дете на разведени родители. Живея с мама и баба. Те се грижат добре за мен. Не съм спирал да се виждам и с татко. Той ме чака всяка втора сряда в Контактния детски център – мястото, където мама ме води за срещите ми с него. Тук си играем, татко ми чете приказки, споделям му за уроците, за приятелите си. Често татко ми донася сандвичи, сок и разни лакомства. Чакам срещите ни с нетърпение. Обичам и двамата си родители. Искам да имам спомени и с мама, и с татко!

Раздялата е труден процес за всички, но най-много тя тежи на детето – срещи в напрегната среда, мълчание между родителите, размяна на остри реплики или погледи. Детското сърце вижда и усеща всичко. Именно в тези мигове изпъква ролята на Детския контактен център.

Целта на тези центрове е осигуряването на безопасна, неутрална и спокойна обстановка за срещи между детето и близките, които вече не живеят заедно. За да растат спокойни, уверени и щастливи, децата имат нужда да общуват и с двамата си родители и да не губят контакт с останалите членове на техните семейства – баба, дядо, леля, чичо, братовчеди.

letter Децата и родителите получават професионална психологическа подкрепа. Специалистите съдействат при осъществяване на контакта между тях и съблюдават за спазване на реда. За 2021 г. Центърът е предоставил психологическа подкрепа на над 70 семейства.

Целта

За да продължим успешно своята работа и занапред, ние от Асоциация „Деметра“ се нуждаем от Вашата подкрепа. Искаме да създадем обстановка, максимално близка до семейната, за да могат децата и техните близки да се чувстват като у дома си. Необходими са ни 5000 лв., за да освежим и обзаведем двете стаи на Центъра. Едната стая ще изпълнява фунциите на всекидневна – с удобни места за сядане, маса, секции, детски кът за игра. Другото помещение е предвидено за кухненски бокс, за който са необходими, шкафове, мивка, маса, столове, микровълнова фурна, хладилник и домакински прибори.

Разчитаме на Вашата подкрепа в усилията ни да запазим естествената връзка дете – родител, да спомогнем за изграждане на отношения на близост, доверие и разбирателство.

Вижте посланието на Краси Санкийска, която много обича своята работа в Асоциация „Деметра“. Тя самата е дете на разведени родители. Ако тогава е имало такъв Контактен център, може би е щяла да запази връзката с нейния баща.

Нека помогнем на повече деца като Макс да имат спомени и с мама, и с татко!

Повече за нас:
Асоциация „Деметра“ вече 20 години оказва закрила и подкрепа на хора, пострадали от домашно насилие и работи в защита на правата на детето. Има множество реализирани социалнозначими проекти в Бургаска, Пловдивска и Софийска област. През всичките тези години сме работили с приблизително над 4000 жени и сме помогнали на 1200 деца.

Можете да подкрепите кампанията „Искам спомени и с мама, и с татко!“ и в Platformata.bg

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!