Творилница за щастливо лято

Творилница "Арт и скок" организира ателиета за деца и младежи с проблеми в развитието, където те могат да се включат в различни ателиета по керамика, дигитални умения, арт терапия чрез рисуване с техниката Ебру, ателиета по шев и кройка и танцоводвигателни умения. Ателиетата се ръководят от квалифицирани специалисти.

Творилница за щастливо лято
594 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS TVORI

За кампанията

Помогнете ни да сътворим ЩАСТЛИВО ЛЯТО в Творилницата за деца и младежи като Бела и Захари. Кои са те ли?

Бела е на 9 години. Обича да рисува, да твори на грънчарското колело, да танцува и може би би пяла, ако можеше да говори, защото често си подсвирква с уста. И тя като връстничката си Марина иска да играе с приятели, да е отлична ученичка, да чете, да прекарва летата при баба и дядо на село. Но Бела не може да говори, изпитва трудност да осъществи контакт с други хора, да се справя сама с предизвикателствата.

Захари е на 22 години. Обича да пее, да вае предмети от глина и да танцува. Но не учи в университет, не ходи на фитнес, не може да отиде на почивка с връстници като Георги, който също е на 22 г. и е студент по право, работи в адвокатска кантора по 4 часа, когато не е на лекции, спортува, а последните няколко години прекарва две седмици на планина и море с компанията си.

Да, Захари е на 22 години, но лятото му минава като на 9-годишната Бела, защото животът и на двамата е белязан от състоянието „аутизъм“. Те имат проблеми с възприемането на света около тях, но това не им пречи да мечтаят и да запълват времето си с любими занимания точно както своите връстници. И точно като тях те имат право на пълноценен живот и щастие. Но приликите са дотук. Защото Марина и Георги могат да сбъдват мечтите си навсякъде, самостоятелно, но Бела и Захари се нуждаят от 24-часова подкрепа и защитена среда за това. А места, които могат да им осигурят щастливо лято, почти няма.

letter Затова ние от Творилница „Арт и Скок“ решихме да създадем място, където деца и младежи с проблеми в развитието ще се чувстват щастливи и пълноценни. В Творилницата, както всички я наричаме галено, те могат да се включат в различни ателиета по керамика, дигитални умения, арт терапия чрез рисуване с техниката Ебру, ателиета по шев и кройка и танцоводвигателни умения. Ателиетата се ръководят от квалифицирани специалисти.

Целта

За да имат своето щастливо лято 20 деца и младежи с проблеми в развитието, са ни необходими 6000 лв.

Средствата са за закупуване на материали, наем на помещение, заплащане на труда на специалистите и за комунално-битови разходи. Кампанията „Творилница за ЩАСТЛИВО ЛЯТО“ е първата стъпка към сбъдването на нашата голяма мечта – изграждането на иновативен център за работа с нашите деца и младежи.

Всички материални, емоционални и обучителни придобивки, които успеем да осигурим благодарение на вашата подкрепа чрез настоящата кампанията, ще бъдат в основата на работата и в бъдещия ни център. Повече за нас можете да научите на сайта на проекта „Творилница Арт и Скок“ https://tvorilnica.org/

Можете да подкрепите кампанията „Творилница за щастливо лято“ и в Platformata.bg

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!