17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS AUTISM – Обучителен център за специалисти за създаване на мотивация у деца с аутизъм

Кампанията е стартирала на: 07.11.2014
DMS AUTISM – Обучителен център за специалисти за създаване на мотивация у деца с аутизъм
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 190 лв.
 • Събрани през ОББ: 369 лв.
 • Изпратени SMS: 6482 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 3642 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 559 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 27 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 6 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS AUTISM Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS AUTISM на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

За кампанията:

Аутизмът е най-тежкото разстройство, което засяга комуникацията и социализацията. От това страда цялото семейство и променя живота му. Основният двигател на социалното поведение и адаптация е мотивацията. Поради липсата на мотивация и слабата социална връзка на децата с аутизъм със социалния свят, непризнаването на правила, норми и авторитети, поведенческите им проблеми, страданията на децата с аутизъм и на техните семейства варират от сравнително леки до много тежки.

Кои сме ние:
Фондация „Стъпка за невидимите деца на България”, създадена през декември 2009 г. от родители на деца с разстройство от аутистичния спектър от цялата страната.

Защо го правим:

Аутистичното разстройство е свързано с разстройство на централната нервна система и поведението, основано на рефлекса, благодарение на който „типичните” хора имат социално поведение и спазват социални правила и норми, при децата с аутистично разстройство изначало не съществува. Поради това професионалната работа върху оперативното поведение- поведението, с което въздействаме върху околната среда, може да създаде социално приемливо поведение и разбиране у децата с аутизъм, което да им помогне постепенно да станат част от социалния свят и да могат да живеят самостоятелно тогава, когато ние, техните родители, ще сме звездички на небето.

Нашата цел:

Създаване на професионално общество за създаване на мотивация у деца с аутизъм в България.

Поради бързия темп, с който нараства концентрацията на деца с аутизъм в световен мащаб – по данни на Autism Society of America, към 2014 г. 1 на всеки 68 деца страда от някакво разстройство на аутистичния спектър в световен мащаб. Всеки родител в България, след получаване на диагноза „Аутизъм”, започва дълъг собствен процес на информираност и самообучение, докато разбира, че терапията, която гарантирано ще изведе детето му в нашия социален свят и ще му създаде мотивация е АВА – Applied behavior analysis център- Приложен поведенчески анализ. Тогава родителите започват да питат: Как е възможно в България да няма нито един терапевт?


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.


Уеб адрес: http://autism-bg.eu/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS AUTISM Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS AUTISM на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)