5 кампании, които да подкрепите за Световния ден на бежанците

5 кампании, които да подкрепите за Световния ден на бежанците

Сподели

Днес отбелязваме Световния ден на бежанците. За да почетем повода, ви предлагаме няколко благотворителни кампании, чрез които можете да подкрепите хора, търсещи убежище от войната в Украйна. Нека бъдем солидарни!

 

DMS ZA UKRAINA – Подкрепа за бежанците от Украйна, потърсили подслон в България

В тези размирни времена, когато страдат невинни хора, Католическата църква в България и „Каритас“ изразяват готовност да помогнат на бежанците от Украйна, потърсили подслон в България.

Кампанията набира средства, за да бъде осигурена помощ на засегнатите от войната, останали без близки и дом, да усетят спокойствието и сигурността, от която се нуждаят, за да продължат живота си достойно.

 

DMS MATI UKRAINA – Помощ за пострадалите в Украйна

Сдружение на украинските организации в България „Мати Украйна“ обявява дарителска кампания в помощ на хората, пострадали от войната в Украйна.

Средствата са за хуманитарна помощ на пострадалите от войната и се разпределят по две направления: за бежанците, потърсили убежище в България, и за хората, останали в Украйна, които нямат достъп до елементарни средства за оцеляване.

 

DMS CONCORDIA – Дарете сега за бежанците от Украйна!

Кампанията на Фондация “Конкордия България” набира средства, с които да осигурява на хората, бягащи от войната в Украйна това, от което имат нужда: спокойна и защитена среда; възможност да си починат от стреса, който преживяват и да намерят начин да продължат напред.

Конкордия България осигурява напълно безвъзмездно подслон, храна, административно съдействие, емоционална и психологическа подкрепа и всичко, което е необходимо за спокойния им престой.

 

DMS NEVIDIMITE – Подкрепи невидимите деца на Украйна

Център „Амалипе“ и Асоциация „Интегро“ се обединяват с организации от България и Молдова, за да помогнат на бебета и деца на украински бежанци в Молдова, които поради различни причини не могат да се придвижват към други европейски държави и са настанени при изключително тежки условия.

 

DMS PODSLON – Дом далеч от вкъщи – да оборудваме центъра за бежанци в с. Стъргел

Сдружение за споделено учене ЕЛА реставрира сградата на старото училище в с. Стъргел, за да я превърне в зелен образователен център. В сегашната ситуация спешно променяме нашите приоритети, като се концентрираме върху оборудването на стаите за спане, баните, кухнята и отоплението на сградата, за да могат между 50-60 души да намерят подслон.