Подкрепа за бежанците от Украйна, потърсили подслон в България

Начало на кампанията: 02.03.2022

Военните действия на Русия в Украйна отвориха нова рана в човечеството. Рана, която хвърля траен отпечатък върху всеки един човек, независимо в коя точка на света се намира. Разбира се, в момента най-засегнати са децата, жените, мъжете и възрастните хора на Украйна. Изправени пред жестокото лице на войната, те поемат тежкия път на бягството, изоставяйки домовете и родината си, за да спасят живота си.

Подкрепа за бежанците от Украйна, потърсили подслон в България
4 279 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ZA UKRAINA

За кампанията

В тези размирни времена, когато страдат невинни хора, Католическата църква в България и „Каритас“ изразяват готовност да помогнат на бежанците от Украйна, потърсили подслон в България.

Ще помогнем на засегнатите от войната, останали без близки и дом, да усетят спокойствието и сигурността, от която се нуждаят, за да продължат живота си достойно.

Нашите структури по места ще окажат комплексна подкрепа на хората, поели по тежкия път на бягството, за да спасят живота си.

Ще съдействаме с превоз, настаняване, раздаване на храна и продукти от първа необходимост и всяка друга подкрепа, която ще възвърне надеждата сред най-уязвимите в тази ситуация.

Вече можете да направите своето дарение и в Settle като сканирате QR кода по-долу:

letter Бъдете част от нашата кауза! Нека бъдем единни в съпричастността и подкрепата си към страдащите от войната и да им окажем подкрепата, от която имат най-голяма нужда, за да възвърнат надеждата си за достоен живот.

Целта

Кампанията има за цел да набере 40 000 лева за посрещане на най-належащите нужди на хората, бягащи от войната в Украйна.

Повече информация може да намерите в Twitter и Instagram страниците на Каритас България.

Нека бъдем единни!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!