Подкрепи невидимите деца на Украйна

Начало на кампанията: 14.04.2022

Център „Амалипе“ и Асоциация „Интегро“ се обединяват с организации от България и Молдова, за да помогнат на бебета и деца на украински бежанци в Молдова, които поради различни причини не могат да се придвижват към други европейски държави и са настанени при изключително тежки условия.

Подкрепи невидимите деца на Украйна
152 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS NEVIDIMITE

За кампанията

Една определена група от хора с бюрократични проблеми като липса на документи и без налични средства и възможности остават в капана на граничните зони – капан, който затваря и малко открехната на врата на надеждата за по-нормален живот, подслонът осигурен от другите страни, където хората могат да бъдат настанени и да останат заедно.

Така стотици бебета и малки деца от бедни и маргинализирани ромски семейства страдат и надеждата за тях също е невидима.

Особено тежка е ситуацията за майките с деца до 7 години. Те са настанени в центрове, в които храната, включително за най-малките, е в постоянен недостиг, обричайки ги на гладуване. Условията за спане не са добри, липсват средствата за хигиена, а достъпът до топла вода и тоалетни са ограничени.

letter Коалиция „Гласът на ромите“, заедно с други организации в Молдова, подкрепят тези най-уязвими групи сред бежанците с всичко, с което могат. Но вече изнемогват и имат нужда от подкрепа за да продължат да оказват помощ на нуждаещите се. Това мотивира Център „Амалипе“ и Асоциация „Интегро“ да откликнат незабавно. Целта на кампанията е да набере 10,000 лева, като набраните средства ще бъдат изразходвани единствено за детски храни, хигиенни материали и дрехи за децата, както и разходи за техните майки, свързани с децата.

Целта

Нека помогнем на най-уязвимите бежанци – децата!

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!