Дом далеч от вкъщи – да оборудваме центъра за бежанци в с. Стъргел
DMS PODSLON

Дом далеч от вкъщи – да оборудваме центъра за бежанци в с. Стъргел

Сдружение за споделено учене ЕЛА реставрира сградата на старото училище в с. Стъргел, за да я превърне в зелен образователен център. В сегашната ситуация спешно променяме нашите приоритети, като се концентрираме върху оборудването на стаите за спане, баните, кухнята и отоплението на сградата, за да могат между 50-60 души да намерят подслон.

Сподели

Заедно събрахме 369 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
49 0 0 130 лв. 55 лв. 135 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Нашият офис сега е пълен с учещи и играещи деца от Украйна и това ни кара да се чувстваме поне една милимунда по-смислени.

Малката Оля знае, че не могат да се приберат у дома, понеже в Украйна сега има лоши хора. И тя всяка сутрин като се събуди пита “тръгнаха ли си вече лошите хора от нас, ще си ходим ли?”

Същото се пита половината свят всяка сутрин, докато вече втори месец те не си тръгват.

Малките принцеси в нашия офис имат всичко на Елза (даже и фиби, и пантофки!) и само за кратко са в Замръзналото царство, а ние само за малко го размразяваме за тях и за нас. Много е хубаво, когато се смеят и пеят!

Докато чакаме пролетта в Арендел, сегашната ситуация, в която се очаква още много хора да потърсят убежище в България, ни наложи да преразгледаме приоритетите си. Ние от Сдружение за споделено учене ЕЛА изграждаме Зелен образователен център чрез реставрация на старото училище в с. Стъргел от няколко години. 

Бяхме планирали в края на 2022 да бъдат завършени първият етаж, дворът и работилницата, където да можем да провеждаме терапевтични и образователни занимания с деца и младежи. Сега решихме да се концентрираме върху оборудването на стаите за спане, баните и кухнята, за да може постепенно 60 майки с деца да намерят подслон.

letter Благодарни сме на кмета и хората от с. Стъргел, които посрещнаха сърдечно идеята и са готови да споделят училището и селото си с нуждаещите се от спокойствие и подкрепа. Благодарни сме и на администрацията на община Горна Малина, която може да осигури храна, транспорт и места в детските градини и училищата в общината с обновена база и качествено образование за децата.