Дом далеч от вкъщи – да оборудваме центъра за бежанци в с. Стъргел

Начало на кампанията: 11.04.2022

Сдружение за споделено учене ЕЛА реставрира сградата на старото училище в с. Стъргел, за да я превърне в зелен образователен център. В сегашната ситуация спешно променяме нашите приоритети, като се концентрираме върху оборудването на стаите за спане, баните, кухнята и отоплението на сградата, за да могат между 50-60 души да намерят подслон.

Дом далеч от вкъщи – да оборудваме центъра за бежанци в с. Стъргел
202 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS PODSLON

За кампанията

Нашият офис сега е пълен с учещи и играещи деца от Украйна и това ни кара да се чувстваме поне една милимунда по-смислени.

Малката Оля знае, че не могат да се приберат у дома, понеже в Украйна сега има лоши хора. И тя всяка сутрин като се събуди пита “тръгнаха ли си вече лошите хора от нас, ще си ходим ли?”

Същото се пита половината свят всяка сутрин, докато вече втори месец те не си тръгват.

Малките принцеси в нашия офис имат всичко на Елза (даже и фиби, и пантофки!) и само за кратко са в Замръзналото царство, а ние само за малко го размразяваме за тях и за нас. Много е хубаво, когато се смеят и пеят!

Докато чакаме пролетта в Арендел, сегашната ситуация, в която се очаква още много хора да потърсят убежище в България, ни наложи да преразгледаме приоритетите си. Ние от Сдружение за споделено учене ЕЛА изграждаме Зелен образователен център чрез реставрация на старото училище в с. Стъргел от няколко години. 

Бяхме планирали в края на 2022 да бъдат завършени първият етаж, дворът и работилницата, където да можем да провеждаме терапевтични и образователни занимания с деца и младежи. Сега решихме да се концентрираме върху оборудването на стаите за спане, баните и кухнята, за да може постепенно 60 майки с деца да намерят подслон.

letter Благодарни сме на кмета и хората от с. Стъргел, които посрещнаха сърдечно идеята и са готови да споделят училището и селото си с нуждаещите се от спокойствие и подкрепа. Благодарни сме и на администрацията на община Горна Малина, която може да осигури храна, транспорт и места в детските градини и училищата в общината с обновена база и качествено образование за децата.

Целта

Необходимa ни е вашата помощ да завършим първите помещения, годни за живеене, за да има къде да бъдат настанени Оля и други украински деца и майките им. Благодарим на всички досегашни, бъдещи, малки и големи дарители!

Финансовата цел на кампанията е 25 000 лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!