Дарете сега за бежанците от Украйна!

Начало на кампанията: 17.03.2022

Кампанията набира средства, с които да осигуряваме на хората, бягащи от войната в Украйна това, от което имат нужда: спокойна и защитена среда; възможност да си починат от стреса, който преживяват и да намерят начин да продължат напред.

Дарете сега за бежанците от Украйна!
Кампанията се нуждае от 10 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS CONCORDIA

За кампанията

„Надяваме се до седмица да се върнем в Украйна“ беше първото, което чух с надежда в гласа от дъщерята Галя в първото семейство от Украйна, което настанихме при нас.

Когато влязох в стаята видях уплашените им лица, въпреки привидното спокойствие, което се опитваха да излъчват. Това беше вторият ден, откакто са при нас и май още не осъзнаваха какво точно им се случва. „За първа нощ спим, откакто започна войната при нас…“, сподели Галя. „Страх ни е за живота ни, но искаме да се върнем, когато всичко свърши. Днес трябва да е имало преговори и се надяваме да са се разбрали и войната да свърши…“, продължи с надежда тя.

Те са бесарабски българи, роднините им са живеели в района на Ямбол и преди много години са се преселили в Украйна. „В района, в който живеем около Одеса има над 75 000 българи, всички говорим български език.“ разказа ми Галя.

Когато започнала войната, заводът, в който работела бил разрушен и тя останала без работа. Там е останал брат ѝ Руслан, защото е на възраст, в която подлежи на задължителна военна служба и е забранено да напуска Украйна. Той има българско гражданство и преди време е живеел и работел в България. „Ние живеем на границата с Румъния, там е опасно. Руслан ни каза да дойдем тук, в България, защото е по-сигурно и ето, тук сме“ сподели с мен Галя.

Все още не можем да се отърсим от стреса… когато чуваме шума от самолети наблизо се плашим… Надяваме се до седмица да се върнем в Украйна…

Подкрепете хората от Украйна, които бягат от войната и търсят спокойна и сигурна среда тук, в България!

Вече можете да направите своето дарение и в Settle като сканирате QR кода по-долу:

letter Фондация КОНКОРДИЯ България приема бежанци от Украйна, потърсили подкрепа и защита в България! Имаме подготвени 22 места, които предвиждаме, че скоро ще бъдат запълнени и планираме да предоставим още. При нас бежанците от войната получават напълно безвъзмездно подслон, храна, административно съдействие, емоционална и психологическа подкрепа и всичко, което е необходимо за спокойния им престой.

Защо да подкрепите каузата?

Грижата, която осигуряваме във Фондация КОНКОРДИЯ България за хората, бягащи от войната възлиза на 50 лв. на ден на човек.

Всеки, настанен при нас има възможност да получи и първоначален личен пакет, който включва хигиенни материали и комплект дрехи според конкретните нужди, който възлиза на стойност 45 лв.

Целта на кампанията ни е да съберем 10 000 лв., с които да осигуряваме спокойна и сигурна среда на хората, бягащи от войната в Украйна.  

Подкрепете ги и вие, за да могат да получат това, от което имат нужда: спокойна и защитена среда; възможност да си починат от стреса, който преживяват и да намерят начин да продължат напред.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!