Когато нямаш почти нищо и 1 сандвич е много! Дари сега!

Начало на кампанията: 27.02.2020

Кампанията набира средства за да може екипът ни от готвачи да приготвя ежедневно храната за закуска, обед и вечеря за крайно нуждаещите се хора, които подкрепяме в нашите центрове и тези, които идват на инициативата „Отворени врати“.

Когато нямаш почти нищо и 1 сандвич е много! Дари сега!
Кампанията се нуждае от 5 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS CONCORDIA

За кампанията

Откакто започна Ковид пандемията над 100 човека протягат ръка за да получат един сандвич по време на инициативата „Отворени врати“, която се случва 2 пъти седмично в КОНКОРДИЯ.

Тревожна е тенденцията към все по-голямо нарастване на тези хора, за които и 1 сандвич е много!

Фондация КОНКОРДИЯ България вече над 12 години подпомага най-нуждаещите се в София, а вече и извън столицата. От месец май 2021 г. работи Семеен център „КОНКОРДИЯ“ в с. Малки Искър, в който подкрепяме крайно нуждаещите се от региона.

Винаги започваме от задоволяването на базовите нужди – храна, подслон и дрехи. След това задължително продължаваме с подкрепа за развитието на хората по-нататък, така че да водят пълноценен, самостоятелен живот.

Хората, които идват на Отворените врати в КОНКОРДИЯ са със шарени съдби. Това личи от външния им вид, от притесненото им поведение, от думите, които чуваме да изричат. Някои са в изключително окаян вид, други не толкова – явно доскоро са били в сравнително по-добро състояние. Някои си мълчат и чакат смирено на опашката за сандвичи, други говорят разпалено – вероятно това идване два пъти в седмицата до вратите на КОНКОРДИЯ им осигурява поне за кратко необходимата им социализация, среща с други като тях.

Тъжното е, че с тази наша инициатива осъзнаваме, че кризата, до която доведе Ковид пандемията в последните 2 години е обхванала огромен брой българи. И всеки от тях е изпаднал в собствената си нищета и липси – някои са без работа, други без дом, трети – без храна. А храната е тази, без която никой не може да съществува и „храна за душата“ изразява нейното голямо символично значение.

letter Дари! Когато нямаш почти нищо и 1 сандвич е много!

Защо да подкрепите каузата?

Защото когато нямаш почти нищо, и 1 сандвич е много!

И „Защо нямам какво да ям?“ са думите, които чуваме доста често.

Нашата мисия е да нахраним тези крайно нуждаещи се хора сега и те да продължат успешно самостоятелното си развитие по-нататък.

На Отворените врати при нас подкрепяме над 100 пълнолетни лица в крайна бедност. За тях приготвяме над 900 сандвича. Отделно всеки месец в столовата на КОНКОРДИЯ България се сервират повече от 2000 порции храна за хората, на които помагаме за определен период от време в нашите социални центрове.

За да сме сигурни, че всеки, дошъл гладен при нас си е тръгнал сит, ние закупуваме продукти на стойност над 5000 лв. месечно. Те се използват от нашите готвачи, които грижливо приготвят различни ястия. В допълнение на това, кухнята, в която всичко това се случва има и  разходи за ток и вода, които също трябва да покриваме.

Въпреки необходимостта от всички тези човешки, хранителни и режийни ресурси, ние успяваме да осигурим безвъзмездно храна на хората в нужда, като едно ястие реално възлиза на стойност 2.50 лв.

Радваме се на всички организации и отделни личности, които ни помагат в тази посока. Нуждата от помощ за храна продължава!

Подкрепете и вие хората, които са гладни днес, за да станат пълноценни граждани утре!

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!