DMS NOVO – програма „Ново начало”
DMS NOVO

DMS NOVO – програма „Ново начало”

Резултати

Събрани през еPay: 100 лв.
Събрани през ОББ: 2 лв.
Изпратени SMS от началото на 2015: 78 броя
Абонаменти от 2 лв. от началото на 2015: 11 броя
Абонаменти от 5 лв. от началото на 2015: 0 броя

За кампанията:
Програма „Ново начало” на Фондация „Общност Ново начало“ повече от 10 години работи успешно със зависими хора и техните семейства. Рехабилитацията и лечението са дълъг и труден процес, който изисква усилия, професионализъм и средства. В България повече от 300 000 души имат проблемна употреба на наркотични вещества или алкохол.

Терапевтична Общност “Ново начало” е програма за рехабилитация на зависимости и е част от дейностите на фондация “Общност Ново начало”, член на европейската федерация на терапевтичните общности (EFTC). Програмата помогна на десетки хора да намерят трайно решение за проблема си, мотивира други да създават програми за лечения и изгради в общественото съзнание нов образ на зависимостта.

Добрите практики в света показват, че намесата на институциите и държавата са задължителни. За жалост в България не е така. Зависимите са оставени на произвола на съдбата. Няма клинична пътека за лечение, няма делегиран бюджет от страна на държавата.

Целта на ДМС кампанията беше набиране на средства за лечение в общността, като на месец необходимата сума е 600 лев. Често пъти тя е непосилна за голяма част от хората с този проблем, поради те което не предприемат лечение.

Сподели

Заедно събрахме 102 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 2 лв. 100 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията