Подкрепи децата от Ателие

Подкрепи децата от Ателие

Сподели

Ателие и галерия-книжарница „Прегърни ме“ от 2005 година работи с деца в неравностойно положение, като ги среща с хора на изкуството – художници, актьори, писатели, организира ателиета с художници, летувания през ваканциите, обгръща ги с внимание и любов, от които те са лишени.

Вдъхновението и подкрепата, които децата получават е начин да им се отвори една врата към другия свят, да разберат, че и те могат да постигнат нещо, да бъдат добри, да имат смислен живот и бъдеще.

В края на май месец излезе от печат новата книжка с рисунки на малките художници от ателие „Прегърни ме“ – „Как бяха създадени буквите“, приказка на Ръдиард Киплинг в превод на Валери Петров.

Шестмесечните занимания по четене с разбиране и илюстрация на текст беше финансиран от програма ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ. Ани Хаджимишева и Огнян Самоковлийски, внуците на Валери Петров разрешиха да се използва превода на приказката.

Разговор в предаването «Артефир» на БНР за новата книжка

През юни месец екипът на Ателието продължава заниманията по изобразително изкуство по проект „Малките и Големите“, финансиран от Национален фонд „Култура“. Предстои творческа ваканция на море с децата от 3 до 13 юли в морския курорт „Елените“.

Подкрепете заниманията с изкуство с деца от институции на ателие «Прегърни ме», като изпратите SMS на стойност 2 лева с кодова дума DMS ATELIE на номер 17 777.