Лято за деца без родители

Лято за деца без родители

Начало на кампанията: 27.05.2024
Цел: 15 162 лв.
Остават: 12 955 лв.
Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
95 0 1 1 364 лв. 11 лв. 1675 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв. 1 от 5 лв. 1 от 10 лв.

За кампанията

Когато за тях не са организирани ангажиращи преживявания, децата и младежите в институциите не прекарват ваканцията по най-полезния начин. Някои стоят в дома и се затварят в себе си, а други обратното – прекарват времето навън и често попадат в проблемни ситуации и в групи с вредно и дори престъпно поведение.

Ние полагаме всички усилия, за да осигурим по-цветно и пълноценно детство за децата, лишени от родителски грижи. За лятото на 2024 г. организираме едноседмичен лагер във Врачанския Балкан!

Избрахме този лагер, защото целим „изваждане“ на децата от изолираната им среда, поставяйки им определени предизвикателства. Те от своя страна стимулират вродената им креативност и спомагат за личната им изява.

Интригуващ е и приключенският елемент. Той показва различен начин на живот и на прекарване на свободното време, осмисля и емоционално „зарежда“ младежите с позитивни и незабравими спомени. Спомага за това те да се опознаят по-нестандартен игрови път, като се учат да действат и работят в екип, който се поддържа, бори, спори, аргументира, доказва и в крайна сметка достига до своето познание и място в обществото.

letter Смяната на фокуса, различният поглед към света и собственото място в него, излизането от зоната на комфорт – това е начинът, по който всеки човек учи най-много.