Защитено пространство „Детство без насилие“

Защитено пространство „Детство без насилие“

Начало на кампанията: 11.03.2024
Цел: 10 000 лв.
Остават: 9 332 лв.
Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
78 6 0 0 516 лв. 0 лв. 55 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 1 от 2 лв. 0 от 5 лв. 0 от 10 лв.

За нас

По повод Международния ден на жената – 8 март, сдружение „Жените на Казанлък“ стартираме дарителска кампания за обзавеждане и заплащане труда на специалисти в Защитено пространство „Детство без насилие“ към Центъра за превенция на насилието над жени и деца в Казанлък.

Средствата ще използваме за закупуване на климатик, преградна стена, работни маси, столове, барбарони, килим, таблет канцеларски материали и пособия, хонорар на психолог и социален работник.

Защитеното пространство ще се използва за работа с децата на Казанлък, които са преживели домашно насилие, били са свидетели на различни форми на насилие в семействата си, както и са преживели агресия в училище.

Само през 2023 г., ние от сдружението, работихме със 17 деца, както и с 308 ученици от различни класове от местни училища. Тъй като броят на децата, които имат нужда от нашата психологическа помощ и подкрепа нарасна, а помещението, с което разполагаме и използвахме досега не е пригодено за ефективна работа, интерактивни игри и занимания, се налага да обособим и оборудваме отделно място с капацитет до 25 деца и за групови занимания.

letter В новото Защитено пространство специализиран екип от психолог и социален работник ще продължат да оказват психологическа подкрепа за преодоляване последиците от преживяното насилие. Децата получават усещане за сигурност, защитеност и споделена емоционална близост, които им помагат да излязат от кръга на насилието в живота си.