Защитено пространство „Детство без насилие“

Начало на кампанията: 11.03.2024

Защитеното пространство ще се използва за работа с децата на Казанлък, които са преживели домашно насилие, били са свидетели на различни форми на насилие в семействата си, както и са преживели агресия в училище.

Защитено пространство „Детство без насилие“
530 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS PODKREPA

За нас

По повод Международния ден на жената – 8 март, сдружение „Жените на Казанлък“ стартираме дарителска кампания за обзавеждане и заплащане труда на специалисти в Защитено пространство „Детство без насилие“ към Центъра за превенция на насилието над жени и деца в Казанлък.

Средствата ще използваме за закупуване на климатик, преградна стена, работни маси, столове, барбарони, килим, таблет канцеларски материали и пособия, хонорар на психолог и социален работник.

Защитеното пространство ще се използва за работа с децата на Казанлък, които са преживели домашно насилие, били са свидетели на различни форми на насилие в семействата си, както и са преживели агресия в училище.

Само през 2023 г., ние от сдружението, работихме със 17 деца, както и с 308 ученици от различни класове от местни училища. Тъй като броят на децата, които имат нужда от нашата психологическа помощ и подкрепа нарасна, а помещението, с което разполагаме и използвахме досега не е пригодено за ефективна работа, интерактивни игри и занимания, се налага да обособим и оборудваме отделно място с капацитет до 25 деца и за групови занимания.

letter В новото Защитено пространство специализиран екип от психолог и социален работник ще продължат да оказват психологическа подкрепа за преодоляване последиците от преживяното насилие. Децата получават усещане за сигурност, защитеност и споделена емоционална близост, които им помагат да излязат от кръга на насилието в живота си.

Целта

Всяко дете има право на защита от всички форми на насилие.

Всяко дете има нужда от своята спасителна мечта, има нужда да се почувства значимо, без тревоги и стрес.

Всяко дете има нужда да расте свободно, защитено и сигурно.

Нека върнем усмивките на тези деца! Подкрепете децата на Казанлък да имат щастливо детство!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!