Дарете им живот!

Начало на кампанията: 07.03.2024

Фондацията се занимава с лечението на тежко пострадали от човешко насилие бездомни котки и провеждане на кастрационни кампании. Дейността им обхваща цяла България, притях идват за лечение котки от всички области в страната.

Дарете им живот!
Кампанията се нуждае от 3 700 лв. месечно
609 лв. дарени този месец остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS KOTKA

За нас

Нашата цел е намаляване на бездомните популации на котки в страната, провеждане на ежегодни информационни кампании от необходимостта от кастрирането на домашни, дворни и бездомни котки, подобряването на информираността на гражданите относно осигуряване на безопасна среда за осиновени животни, което да намалява риска от различни инциденти и загуба на домашен любимец.

През времето на дейността ни, сме провели над 100 лечения на изключително тежки случаи, включително разкъсани животни от автомобилни двигатели, пострадали от тежки ухапвания от бездомни кучета, пострадали при пътни инциденти, капани на ловци, простреляни животни и др.

Всички животни лекувани от фондацията остават под нейна грижа до осиновяването им и не биват връщани на улицата. Животните се лекуват в клиники, а след изписването им се настаняват в имот ползван от фондацията като Котешка къща, в който живеят само котки, до осиновяването им.

Всички животни попаднали при нас са се нуждаели от продължително и скъпоструващо лечение, оперативни намеси, отстраняване на крайници, поставяне на импланти, отстраняване на сачми от тялото.

 

letter Над 200 спасени животни в рамките на по-малко от три години, като в 90% от случаите животните са били тежко ранени и завинаги осакатени, включително простреляни в главата, гръбнака, предни и задни лапи животни, които към момента са щастливо осиновени.

Целта

Целта на кампанията е осигуряване на средства за лечение на тежко пострадали от човешко насилие и други инциденти котки, както и осигуряване на лекарства за следболнично лечение, включително консумативи (бинтове, марли, почистващи препарати, пълнеж за тоалетни) ваксини, обезпаразитяващи, тестове за инфекциозни заболявания, както и кастрации на котаците настанени при нас.

Целта на кампанията е също подобряване на условията им за живот в Котешката къща, включително поправки, ремонти, смяна на настилки, къщички, играчки, катерушки, осигуряване на клетки за инфекциозно болните или с цел социализация. Още – закупуване на затоплящи постелки, адаптирано мляко за новородени, изготвяне на паспорти, чипиране на всички котки поети от фондацията.

Цел е създаването на информационни кампании, брошури и листовки, свързани с необходимостта от кастрация на бездомни, дворни и домашни животни и информиране за вредата от домашното развъждане и отглеждането на животни в необезопасена среда, което води до тяхното изгубване, смърт и/или допринасяне на проблема с безстопанствеността.

За трите години, в които действа фондацията, средномесечния необходим разход за животните е 3500 лева, включващ лечения в клиника, следболнично лечение, храна, консумативи, тоалетна и др.

За осигуряване на допълнителни информационни брошури, листовки, направа и поддържане на сайт са необходими около 200 лева месечно или общо 3700 лева месечно.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!