bTV и партньори обединяват усилия в благотворителен концерт #ПомогниОтВкъщи в помощ на Българската хранителна банка и най-уязвимите възрастни хора и деца
DMS HRANA

bTV и партньори обединяват усилия в благотворителен концерт #ПомогниОтВкъщи в помощ на Българската хранителна банка и най-уязвимите възрастни хора и деца

Сподели

Телевизионното събитие ще бъде в ефира на bTV на 8 април от 20.00 ч.

Броени дни преди едни от най-светлите християнски празници, bTV Media Group и партньори отново обединяват усилия – този път в подкрепа на Българската хранителна банка.

Под надслов #ПомогниОтВкъщи, на 8 април от 20.00 ч. bTV ще излъчи двучасов благотворителен концерт, даренията от който ще подпомогнат най-уязвимите и засегнати от извънредното положение в страната възрастни хора и деца. Събитието по идея на „Сингъл Степ“ и реализирано със съдействието на Joker Media ще бъде достъпно не само за всички пред малките екрани, но и онлайн – чрез лайфстрийм  на btvplus.bg и дигиталната платформа URBО, както и в ефира на bTV Radio и радио N-JOY.

Водещи на концерта ще бъдат неговите продуценти от „Междинна станция“ Иван Христов и Андрей Арнаудов, а към тях ще се присъедини и обичаната водеща на „Бригада Нов дом“ – Мария Силвестър.

В подкрепа на каузата, в благотворителното събитие ще участва цяло съзвездие от любими изпълнители. Сред тях са треньорите от „Гласът на България“ – Графа и Михаела Филева, Мария Илиева, Дони, Тони Димитрова, Люси Дяковска, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Васко Василев, Любо Киров, Криско, Виктория, Ния, Прея, Преслава и други звезди от музикалната сцена.

В съответствие със строгите мерки за превенция на разпространението на COVID-19, които bTV Media Group прилага, само малка част от изпълнителите ще присъстват на живо в студиото, ангажирано за събитието, при спазване на всички хигиенни изисквания. Останалите певци ще повдигнат завесите към личния си свят за зрителите и ще подкрепят каузата с вълнуващи изпълнения от вкъщи.

Всеки, който има възможност и иска да помогне на най-уязвимите групи от обществото, подкрепяйки Българска хранителна банка, може да го направи като изпрати SMS на стойност 1 лв. с текст DMS HRANA на кратък номер 17777. За абонати на А1, Telenor и Vivacom цената на 1 SMS е 1 лев. Дарения могат да бъдат направени още чрез: банков превод, кредитни и дебитни карти, както и чрез системите на ePay и PayPal, посечени в секция “Дари сега” на страницата на Българска хранителна банка – bgfoodbank.org.  В името на работата в полза на хора в нужда, фондация „Америка за България“ пое ангажимент за всеки 1 лев, дарен по време на концерта в полза на БХБ, да дари още 1 лев в подкрепа на работата на хранителната банка. Ангажиментът на фондацията е в размер до 50 000 лева.

Заедно събрахме 457 756 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
227610 60647 7186 44822 лв. 8499 лв. 19601 лв.

Какво правим?

От началото на набиране на средства за работата ни сме предоставили дарена храна за хора в нужда на стойност над 8 000 000 лева и вече 11 години изпълняваме ангажимента си за всеки дарен 1 лев да осигуряваме дарена храна на стойност минимум 4 лева.

За 11 години работа Българска хранителна банка е дарила храни за подпомагане на повече от 300 000 души.

След годините на пандемия и посрещането и на нуждите на влизащите в България бежанци от войната в Украйна, Българска хранителна банка продължава да разширява подкрепата с храни за нуждаещите се хора в цялата страна.

letter През 2022 година Българска хранителна банка предостави храни за подпомагане на над 60 000 души, от които над 27 000 са деца и младежи до 18 години.