bTV и партньори обединяват усилия в благотворителен концерт #ПомогниОтВкъщи в помощ на Българската хранителна банка и най-уязвимите възрастни хора и деца
DMS HRANA

bTV и партньори обединяват усилия в благотворителен концерт #ПомогниОтВкъщи в помощ на Българската хранителна банка и най-уязвимите възрастни хора и деца

Сподели

Телевизионното събитие ще бъде в ефира на bTV на 8 април от 20.00 ч.

Броени дни преди едни от най-светлите християнски празници, bTV Media Group и партньори отново обединяват усилия – този път в подкрепа на Българската хранителна банка.

Под надслов #ПомогниОтВкъщи, на 8 април от 20.00 ч. bTV ще излъчи двучасов благотворителен концерт, даренията от който ще подпомогнат най-уязвимите и засегнати от извънредното положение в страната възрастни хора и деца. Събитието по идея на „Сингъл Степ“ и реализирано със съдействието на Joker Media ще бъде достъпно не само за всички пред малките екрани, но и онлайн – чрез лайфстрийм  на btvplus.bg и дигиталната платформа URBО, както и в ефира на bTV Radio и радио N-JOY.

Водещи на концерта ще бъдат неговите продуценти от „Междинна станция“ Иван Христов и Андрей Арнаудов, а към тях ще се присъедини и обичаната водеща на „Бригада Нов дом“ – Мария Силвестър.

В подкрепа на каузата, в благотворителното събитие ще участва цяло съзвездие от любими изпълнители. Сред тях са треньорите от „Гласът на България“ – Графа и Михаела Филева, Мария Илиева, Дони, Тони Димитрова, Люси Дяковска, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Васко Василев, Любо Киров, Криско, Виктория, Ния, Прея, Преслава и други звезди от музикалната сцена.

В съответствие със строгите мерки за превенция на разпространението на COVID-19, които bTV Media Group прилага, само малка част от изпълнителите ще присъстват на живо в студиото, ангажирано за събитието, при спазване на всички хигиенни изисквания. Останалите певци ще повдигнат завесите към личния си свят за зрителите и ще подкрепят каузата с вълнуващи изпълнения от вкъщи.

Всеки, който има възможност и иска да помогне на най-уязвимите групи от обществото, подкрепяйки Българска хранителна банка, може да го направи като изпрати SMS на стойност 1 лв. с текст DMS HRANA на кратък номер 17777. За абонати на А1, Telenor и Vivacom цената на 1 SMS е 1 лев. Дарения могат да бъдат направени още чрез: банков превод, кредитни и дебитни карти, както и чрез системите на ePay и PayPal, посечени в секция “Дари сега” на страницата на Българска хранителна банка – bgfoodbank.org.  В името на работата в полза на хора в нужда, фондация „Америка за България“ пое ангажимент за всеки 1 лев, дарен по време на концерта в полза на БХБ, да дари още 1 лев в подкрепа на работата на хранителната банка. Ангажиментът на фондацията е в размер до 50 000 лева.

Заедно събрахме 411 880 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
227065 48358 4763 37084 лв. 8314 лв. 18886 лв.

За кампанията

В условията на извънредно положение и с обединените усилия на bTV Media Group и партньори през април 2020 г. бяха събрани 282 335 лв. в благотворителен концерт за подпомагане на най-уязвимите възрастни и деца, засегнати от извънредното положение в страната.

Над 13 700 деца, самотно живеещи възрастни хора, семейства в затруднено положение и останали без доходи родители получават ежеседмично дарени хранителни продукти.

Пандемията продължава, както и необходимостта от спешна грижа за все повече уязвими групи в предстоящите зимни месеци. Затова Българска хранителна банка продължава да набира средства за осигуряване на храна на нуждаещите се.

Под надслов „Помогни от вкъщи – дари надежда!“ кампанията набира дарения за подпомагане с питателна храна на най-уязвимите и засегнати от извънредната ситуация в страната възрастни хора и деца.

letter Средствата, които дарявате, ще подпомогнат най-уязвимите и засегнати от извънредната ситуация в страната възрастни хора и деца през тежките зимни месеци!