17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS HRANA – Подай ръка на храната!

Кампанията е стартирала на: 30.11.2016
DMS HRANA – Подай ръка на храната!
 • Необходима сума: 28 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 509 лв.
 • Събрани през ОББ: 2362 лв.
 • Изпратени SMS: 3544 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 2366 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 235 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 61 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 9 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS HRANA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS HRANA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

За работата ни

Българската хранителна банка е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. С помощта на мрежа от организации партньори в цялата страна храната се разпределя до десетки хиляди нуждаещи се.

Как помагате

Средствата, които дарявате, ще бъдат използвани за покриване на разходите по обработка, съхранение и логистика на дарената храна, за да достига тя ежедневно до тези, които най-много имат нужда от нея.

В България всяка година се разхищават над 670 000 тона годна храна. С работата си Българска хранителна банка осигурява по-добра алтернатива за тази храна. Тя е достатъчна за да се осигури ежедневното изхранване на 1,5 милиона българи, живеещи в лишения.

Как работим

БХБ събира, съхранява и раздава дарени хранителни продукти в съответствие с всички изисквaния за безопaсност, като развива мрежа от организации партньори, които се грижат за хора в нужда  (деца в риск, деца и младежи с увреждания, деца лишени от родителска грижа, жени и деца преживели насилие, многодетни семейства, самотни родители, самотноживеещи възрастни хора и др.).

Храната е навсякъде около нас – трябва просто да бъде преразпределена, а ние знаем как да направим това!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: bgfoodbank.org/bg/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS HRANA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS HRANA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)