17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS HRANA – Стани един от нас! Дари надежда!

Кампанията е стартирала на: 30.11.2016
DMS HRANA – Стани един от нас! Дари надежда!
 • Необходима сума: 23 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 284 лв.
 • Събрани през ОББ: 1884 лв.
 • Изпратени SMS: 2802 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 930 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 43 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 80 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 7 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS HRANA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS HRANA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

За кампанията

Българска хранителна банка е единствената организация, която работи за намаляване на глада и недохранването като се бори с разхищаването на годна храна и оползотворяването й за осигуряване на дългосрочно хранително подпомагане на нуждаещи се хора. Ние спасяваме по 1 тон храна на ден и осигуряваме храна за над 25 000 гладуващи българи за една година.

Кампанията на Българска хранителна банка е под мотото „Стани един от нас! Дари надежда!“ и има за цел да даде възможност на всеки човек да се присъедини и подкрепи усилията ни за това да има по-малко гладуващи хора в България.

Защо го правим?

Всеки ден срещаме лицето на глада, докато подминаваме с нехайство тоновете годна храна, които биват изхвърлени…. а, още колко остават невидими?! В България всяка година се разхищават над 670 000 тона годна храна докато всеки 5-ти българин страда от недохранване. Количеството разпилявана храна е равно на 2,2 милиарда порции приготвени ястия, които могат да осигурят ежедневното изхранване на 1,5 милиона българи, живеещи в лишения. С работата на Българска хранителна банка пътят на храната вече има по-добра алтернатива. Помогнете ни повече от тази храна да достигне до трапезите на най-нуждаещите се българи, вместо да гние на сметището!

Как го правим? БХБ събира, съхранява и раздава дарени хранителни продукти в съответствие с всички изисквaния за безопaсност, като развива мрежа от партньорски организации, които реализират дългосрочно програми за хранително подпомагане на нуждаещи се хора. От 2012 г. до днес БХБ е събрала и раздала над 1 200 тона годни храни, дарени от над 140 дарители. С помощта на мрежата си от над 70 партньорски орагнизации в цялата страна БХБ е предоставила  хранително подпомагане на над 65 000 нуждаещи се (деца в риск, деца и младежи с увреждания, деца лишени от родителска грижа, жени и  деца преживели насилие, многодетни семейства, самотни родители, самотноживеещи възрастни хора, хора със зависимости и др.).

Нашата цел

Средствата, които дарявате ще бъдат използвани за покриване на разходите по обработка, съхранение и логистика на дарената храна, за да достига тя ежедневно до тези, които най-много имат нужда от нея. За всеки дарен лев БХБ осигурява поне 10 порции храна за деца, самотни родители, възрастни или хора с увреждания. За всяко 3-то българско дете, за всеки 2-ри възрастен човек или за всяко 4-то семейство гладът е ежедневие.
Помогнете ни да променим това!

Храната е навсякъде около нас – трябва просто да бъде преразпределена, а ние знаем как да направим това!

bfb-poster-50x70cm-01_final bfb-poster-50x70cm-02_final bfb-poster-50x70cm-03_final


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: bgfoodbank.org/bg/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS HRANA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS HRANA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)