Помощ за Исуф!

Исуф Исуфов, 56 г. Търговище
Начало на кампанията: 12.12.2019

Исуф страда от спинална мускулна атрофия III тип. Заболяването е открито на 7-годишна възраст, когато започнал да се затруднява да изкачва стълби. В момента Исуф не може да се движи самостоятелно и изпитва слабост в ръцете и пръстите си.

Помощ за Исуф!
684 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ISUF

За кампанията

Единственият медикамент, одобрен за лечение на СМА, е „Спинраза”. В България той се прилага от април 2019 год., но само на деца. По тази причина Исуф се обръща към клиники в чужбина.

В Румъния цената на 1 флакон „Спинраза” е 75 000 евро. Заедно с разходите за хоспитализация и изследвания, сумата за една апликация е 75 250 евро.

Схемата на лечение е: 4 флакона през първите два месеца и след това по 1 флакон на всеки 4 месеца. От болницата подчертават, че пациентът трябва да разполага със сумата за едногодишно лечение, преди да започне терапията. Не работят с формуляр S2, който се издава от НЗОК.

Целта

В Германия цената на 1 флакон е 95 000 евро и изискването също е за авансов превод на сума за едногодишно лечение, а условията на НЗОК за работа с формуляр S2 са, че сумите се изплащат след извършване на лечението.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!