Зелената мечта на 17 СУ „Дамян Груев“
DMS GREEN DREAM

Зелената мечта на 17 СУ „Дамян Груев“

Кампанията беше част от инициативата на фондация Бикоуз #ЩедриятВторник 2019 , през която  в продължение на 4 седмици 30 училища от цялата страна набираха дарения за своите училищни проекти – от инструменти за духовия оркестър през сензорна стая до спортно игрище.

Две дарителски платформи участваха в инициативата – DMS – България (Единен дарителски номер) и Платформата.бг.

Училищните кампании набраха общо 31 338 лева от 1414 дарители в дарителските платформи. Допълнително на свои събития училищата привлякоха дарения в размер на 43 559 лева.

Благодарим за всяко дарение! 

Сподели

Заедно събрахме 389 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
39 0 0 50 лв. 0 лв. 300 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Когато децата мечтаят, отварят вълшебни врати – към приказни звездни простори или към зелени ширини. Ние, учители и родители, искаме да сбъднем една детска мечта и това ни срещна с теб, дарителю!

Облагородяването на района около изградената с помощта на родители „Зелената класна стая“ и изграждането на кътчета за игри и отдих е продиктувано от необходимостта децата да прекарват повече време сред природата в и без това претоварения учебен ден.

17 СУ „Дамян Груев” е общинско училище, в което се обучават ученици от I до XII клас.Ние смятаме, че малките ученици имат нужда да развиват своите социални и комуникативни умения извън пределите на класната стая- там , където се чувстват свободни и креативн извън зоната на смартфоните.

В училище многократно са провеждани благотворителни базари, средствата от които са влагани в полза на учениците – за осигуряване на приятна и спокойна среда. Последната ни кампания засяга именно нашата „Зелена класна стая“.

Единодушно педагогическият състав реши да се обърне с апел към родителите в началото на тази учебна година и да ги призове да дарят сумата, която биха отделили за букети, в името на инициативата ни- „да заменим цветята в подкрепа на нашето училище“.

letter Зелената класна стая е изградена, необходимо е ограждане, боядисване и изграждане на кътчета (масички и скамейки) в рамките на 4000 лв (еднократна помощ).