СМГ олимпийци!
DMS SMG

СМГ олимпийци!

Кампанията беше част от инициативата на фондация Бикоуз #ЩедриятВторник 2019 , през която  в продължение на 4 седмици 30 училища от цялата страна набираха дарения за своите училищни проекти – от инструменти за духовия оркестър през сензорна стая до спортно игрище.

Две дарителски платформи участваха в инициативата – DMS – България (Единен дарителски номер) и Платформата.бг.

Училищните кампании набраха общо 31 338 лева от 1414 дарители в дарителските платформи. Допълнително на свои събития училищата привлякоха дарения в размер на 43 559 лева.

Благодарим за всяко дарение! 

Сподели

Заедно събрахме 520 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
23 0 0 287 лв. 0 лв. 210 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Всяка година, вече няколко десетилетия възпитаниците на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ печелят национални състезания и олимпиади. След това те прославят България по света с успехите си на международните състезания и олимпиади по математика, информатика, математическа лингвистика, физика, астрономия, химия, биология и още и още научни области и дисциплини.

Днес СМГ „Паисий Хилендарски“ е едно от училищата с най-много международни лауреати и медалисти на олимпиади и чрез успехите на нашите ученици доказваме, че образователната ни система е сред водещите не само в Европа, но и по света.

Всички участия на международни състезания и олимпиади дават възможност на нашите ученици да се съизмерят със своите връстници и да оценяват силните и слабите си страни.

В настоящия момент организирането на участието на нашите ученици в тези международни изяви става почти изцяло чрез дарения на юридически и физически лица, които искат да подпомогнат талантливите български деца, които са нашето общо бъдеще.

В делегираните ни бюджети не са предвидени средства за тези скъпоструващи, но изключително ценни мероприятия.

В рамките на учебната година ни предстои участие в Жаутиковската олимпиада в Казахстан; в HMMT в Харвард, САЩ; PrimaryМathematics World Contest – PoLeungKuk; International World YouthMathematicsCompetetion (IWYMIC); международно състезание по роботика и международни състезания по информатика.

letter Нашите ученици участват и на много национални състезания, които често се провеждат извън град София и това също е изпитание за бюджета на СМГ и на семействата на учениците ни.