Да помогнем на Йордана да ходи!
DMS YORDANA

Да помогнем на Йордана да ходи!

Кампанията на малката Йордана събра средствата и е  прекратена. Ето какво написаха нейните родители във фейсбук страницата й:

„Дълбоко развълнувани се обръщаме към Вас, мили хора, които подкрепихте малкото ни момиченце! Благодарение на Вас, средствата необходими за втория етап от лечението на Дани, са събрани!Дълбоко сме благодарни и признателни на всеки един, за всяко направено дарение, с което дадохте възможност за лечение на детето ни!
Благодарим Ви, за постоянната подкрепа, вярата, пожеланията, милите думи, с които ни окуражавахте! Всичко това ни даваше сили да се борим!
БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ДОБРИНАТА, С КОЯТО НИ ДАРИХТЕ!”

Сподели

Заедно събрахме 68 351 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
42536 658 18 6883 лв. 3225 лв. 14301 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Историята на Дани

Малката Йордана е родена с рядката диагноза „Проксимален бедрен дефицит”, което представлява деформация на бедрото и прогресивно скъсяване на бедрената кост. Дясното краче на момиченцето вече е по-късо от другото с 5 см. и скъсяването ще продължи, ако не бъдат извършени операции за коригиране на малформацията.

Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласи да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции направени там, Дани ще може да ходи.

Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно, повече от 10 год. в институт Сейнт Мери и са излекувани много дечица.

Сумата необходима за тази операция е 184 744 щатски долара. Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара.

 

letter На Дани й предстоят години лечение, съпроводено с тежки, болезнени операции и дълъг период на рехабилитация и възстановяване.