Сензорен център за деца със специални образователни потребности

ЦСРИ ”Щастливи заедно” към Сдружение „Заедно можем повече” е създаден за специалните деца и техните родители.

Сензорен център за деца със специални образователни потребности
2 404 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS USET

За кампанията

Децата, посещаващи Център за социална рехабилитация и интеграция “Щастливи заедно“ са с различни увреждания , но при 80% от тях се наблюдава сензорно интегративна дисфункция. Тя е нарушение, изразяващо се в неспособност на мозъка да обединява и интегрира определена информация, получена от основните сензорни системи.

За преодоляване на сензорно – интегративна дисфункция при деца със СОП (специални образователни потребности) се прилагат различни сензорни занимания.

Целта на мултисензорната терапия е детето да натрупа богат сензорен опит и съобразно възможностите си да го обработи и да реагира адекватно на стимулацията с двигателна реакция, емоция, изказ.

Сензорният център ще включва три елемента от цялостно изградени мултисензорни зали: – водна кула с мехурчета, сноп фиброоптични влакна и светлинен източник за тях и комплект UV тръби, UV магически пръчки и UV цветни фигури. Необходимата сума е 4700 лв.

С ползването на Сензорния център ще се работи по посока на:

 • предизвикване на сетивата
 • по-ефективно възприемане на сложна сетивна информация
 • провокиране на интерес и устойчивост на вниманието
 • релаксация
 • справяне с хиперактивността и агресията

 

letter Сетивните въздействия развиват мозъчната дейност и нейните функции, отговорни за качества като внимание, концентрация, памет, емоции и възможност за обучение.

Целта

Мисията на нашата организация (Сдружение „Заедно можем повече“) е да се грижим за децата с увреждания и техните семейства, като работим за създаване на среда на приемане и социализация, приобщаване и справяне, за да предотвратим риска от отхвърляне, изолация и други нарушения на социалното функциониране.

Съществена част от нашата мисия заема работата за промяна нагласите на обществото към децата, младежите и възрастните хора с увреждания.

Благодарим за всяка дарителска подкрепа!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!