Успешна 2018 за проекта за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун

Успешна 2018 за проекта за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун

Сподели

Фондация „Живот със синдром на Даун“ обявява успешно завършване на кампанията за DMS PLUVANE 2018/2019 – „Проект за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун“.

„Успяхме да съберем средства от DMS кампанията и чрез различни спонсори, за да могат 30 деца със синдром на Даун от 7 града в България, да посещават напълно безплатно индивидуални тренировки по плуване през цялата 2019г с треньори, които имат опит в работата с деца със специални потребности.

Това е една допълнителна възможност, защото плуването е от изключително значение за развитието на децата със Синдром на Даун – за физическото и психомоторното развитие, за подобряване на координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, за укрепване на костната система и имунитета, за нормализиране на мускулния тонус, действа благотворно и върху храносмилането.

Благодарим за подкрепата, за доверието и за това, че давате шанс на 30 деца със синдром на Даун да разгръщат своя потенциал и възможности и да постигат добри резултати. Ние продължаваме кампанията за набиране на средства и за 2020г, защото е важна системната работа за дълготраен и ефективен резултат.“

dms pluvane 2020