17 777

Единен Дарителски Номер

Новини

(04.01.2019)

Успешна 2018 за проекта за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун – DMS PLUVANE!

Фондация „Живот със синдром на Даун“ обявява успешно завършване на кампанията за DMS PLUVANE 2018/2019 – „Проект за адаптирано плуване за деца със Синдром на Даун“.

„Успяхме да съберем средства от DMS кампанията и чрез различни спонсори, за да могат 30 деца със синдром на Даун от 7 града в България, да посещават напълно безплатно индивидуални тренировки по плуване през цялата 2019г с треньори, които имат опит в работата с деца със специални потребности.

Това е една допълнителна възможност, защото плуването е от изключително значение за развитието на децата със Синдром на Даун – за физическото и психомоторното развитие, за подобряване на координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, за укрепване на костната система и имунитета, за нормализиране на мускулния тонус, действа благотворно и върху храносмилането.

Благодарим за подкрепата, за доверието и за това, че давате шанс на 30 деца със синдром на Даун да разгръщат своя потенциал и възможности и да постигат добри резултати. Ние продължаваме кампанията за набиране на средства и за 2020г, защото е важна системната работа за дълготраен и ефективен резултат.“

dms pluvane 2020