17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS PLUVANE – „Проект за адаптирано плуване“ за деца със Синдром на Даун

Кампанията е стартирала на: 30.08.2018
DMS PLUVANE – „Проект за адаптирано плуване“ за деца със Синдром на Даун
 • Необходима сума: 17 190 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 105 лв.
 • Събрани през ОББ: 31 лв.
 • Изпратени SMS: 384 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 9 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 2 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS PLUVANE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS PLUVANE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Кои сме ние

Ние сме фондация „Живот със Синдром на Даун“, учредена в обществена полза. Създаваме актуална информация за генетичното състояние Синдром на Даун чрез професионални видеоклипове, които разкриват част от живота на семейството ни, в което присъства тази диагноза. Това е нашия начин да запознаваме обществото и да променяме нагласи и предразсъдъци.

Ние сме и социални предприемачи, защото е важно да бъдем финансово устойчиви и ние самите да подпомагаме различни инициативи и проекти в полза на деца със Синдром на Даун. Затова създадохме и продукти, с които всички хора могат да ни подкрепят.

Всъщност ние сме едно обикновено семейство от гр. Варна, което неочаквано се сблъска с диагнозата Синдром на Даун, когато се роди дъщеря ни Микаела. Решихме, че ще покажем как дъщеря ни се развива въпреки диагнозата, въпреки всички черни статистики и прогнози. Ние показваме предизвикателствата, които срещаме, как успяваме да ги преодоляваме и колко много може да се постигне, когато има любов и грижа в семейството. Показваме, че животът със Синдром на Даун е възможен и дори щастлив, че хората с тази диагноза могат да се развиват, да постигат страхотни резултати. Това ни превърна и в инфлуенсъри, защото над 50 000 души ни харесват, подкрепят, следват и споделят, че влияем на нагласите и отношението им към хората със Синдром на Даун.

11 - Копие

Какво целим?

- да създаваме видеоклипове, чрез които да запознаем обществото с диагнозата Синдром на Даун;
- да променяме негативните обществени нагласи и предразсъдъци;
- да покажем възможностите и резултатите, които могат да постигнат хората със Синдром на Даун;
- да провеждаме обучения на учители, директори и помощник възпитатели в ясли, детски градини и училища;
- да подкрепим и окуражим нови родители на деца със Синдром на Даун;
- да намалее броя на изоставените деца със Синдром на Даун поради липса на актуална информация;
- да бъде даден шанс на хората със Синдром на Даун за обучение, реализация, за независим и самостоятелен живот;
- да променяме наредби на местно и национално ниво в полза на хората със Синдром на Даун;
- да подпомагаме развитието на децата със Синдром на Даун чрез осигуряване на безплатни допълнителни дейности и занимания – плуване, музика и др.

За кампанията

„Проект за адаптирано плуване“ е насочен към 30 деца със Синдром на Даун от Варна, София, Габрово, Стара Загора, Дупница и Гълъбово. Същият проект е действащ и в момента във Варна и София до края на 2018 г. Целта на фондация „Живот със Синдром на Даун“ е да увеличава броя на подкрепените деца и през цялата 2019 г. Затова включваме по-малки градове, където възможностите за развитие на децата със Синдром на Даун или липсват или са ограничени.

Достъпът до проекта да бъде абсолютно безплатенза всичките 30 деца, което знаем, че ще бъде в голяма помощ и на техните семейства. Плуването е много ценно за развитието на децата със Синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, нервната система, кръвообръщението, дишането, укрепва костната система и имунитета, нормализира мускулния тонус, действа благотворно върху храносмилането. Важно е треньорите да имат опит и да знаят как се работи с деца със специални потребности и тези, с които ще работим сега са точно такива. За да успеем да осъществим всичко това са ни нужни 17 190 лв.

Благодарим на всеки дарител, който ще ни помогне да реализираме този проект!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCJr9ZMAgyKYZHgAg1YsDOzQ?view_as=subscriber

instagram: https://www.instagram.com/lifewithdownsyndrome/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS PLUVANE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS PLUVANE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)