Подкрепи българските олимпийци!
DMS OLYMP

Подкрепи българските олимпийци!

Сподели

Заедно събрахме 1 560 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
571 196 9 27 лв. 25 лв. 500 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 5 от 2 лв.1 от 5 лв.

За кампанията

Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се ражда през 2010 г. като организация с нестопанска цел с една основна мисия – да обедини всички олимпийски състезатели по природни науки, да ги подкрепя, да им осигурява финансиране за нуждите им и да бъде опорният стълб, с чиято помощ олимпийските състезатели и техните ръководители да могат по възможно най-добрия начин да се подготвят за международни състезания.

Името на страната ни датира още от втората половина на миналия век на олимпийския небосклон и е извоювало уважението на всички световни сили с върховите си постижения на международните форуми.

България е неизменен участник във всяко издание на Олимпиадите по математика още от далечната 1959 г., когато се поставя началото, а малко известен факт е, че именно нашата страна е основоположник и домакин на Международната олимпиада по информатика през 1989 г. в град Правец.

България е сред участниците и учредители на Първата международна олимпиада по биология през 1990 г., заедно с още пет други страни от така наречения Соц блок. Фундамент, говорещ за едно трайно присъствие и превъзходство на таланта на нашите момчета и момичета на Олимпийската арена.

От създаването на Българското олимпийско движение по природни науки до миналата година нашите ученици са успели да донесат на страната ни общо 821 медала – 149 златни, 275 сребърни и 397 бронзови – от най-престижните международни състезания и олимпиади по астрономия, биология, информатика, математика, математическа лингвистика, физика и химия.

letter Резултат на изключителен научен труд и повод за гордост на всеки българин, защото бъдещето и техническия прогрес на нацията ни зависи от техните усилия и всеотдайност.