Изграждане на арменски православен храм „Света Богородица”

Изграденият с много сили и лишения молитвен дом е разрушен в началото на четиридесетте години на миналия век. Оттогава арменците в София нямат  храм и извършват своите  литургии и  църковни празници в пригодено за молитвен дом помещение. Първата копка за изграждането на обособен православен храм в гр. София започва към края на 2006 година, като  към момента е на етап груб строеж.  Мисията на Църковното настоятелство е да доведе градежа на този Дом господен до логичния му завършек и той да служи за целта, за която е бил изграждан.

Изграждане на арменски православен храм „Света Богородица”
11 675 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS OBITEL

За кампанията

Свещениците, български или арменски, обгрижват паствата си при радостни и тъжни събития. За арменците в България църквата е обединяващия фактор на общността. Дейността на Църковното настоятелство към Арменската апостолическа църква „Света Богородица” е да посеща нуждите на енориашите и свещениците в тяхната всекидневна работа и да пази единственото на енорията и общността.

Арменците в България са изключително устойчива общност, съхранила своята идентичност и в години, когато това не е било лесно. Те са напълно интегрирани в българското общество и участват във всички сфери на обществения живот. Църквата винаги е била обединител за арменците, в добри и в трудни времена.

letter Безспорно основен бенефициент ще е арменската общност в София, но този новоизграден православен храм със своята уникална архитектура ще допринесе със своя облик също и за жителите на София и на нейните гости, а също ще бъде безспорно доказателство за религиозната толерантност сред българите.

Целта

Необходимата сума за довършване на градежа на арменския православен храм в София е в размер на 400 000 лв.

Може да следите за нашия напредък на във Фейсбук или на сайта ни.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!