17 777

Единен Дарителски Номер

Други кампании

DMS OBITEL – Изграждане на арменски православен храм „Света Богородица”

Кампанията е стартирала на: 19.12.2017
DMS OBITEL – Изграждане на арменски православен храм „Света Богородица”
 • Необходима сума: 400 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 60 лв.
 • Събрани през ОББ: 1267 лв.
 • Изпратени SMS: 334 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 632 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 124 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 15 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 2 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS OBITEL Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS OBITEL на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Свещениците, български или арменски, обгрижват паствата си при радостни и тъжни събития. За арменците в България църквата е обединяващия фактор на общността. Дейността на Църковното настоятелство към Арменската апостолическа църква „Света Богородица” е да посеща нуждите на енориашите и свещениците в тяхната всекидневна работа и да пази единственото на енорията и общността.

Арменците в България са изключително устойчива общност, съхранила своята идентичност и в години, когато това не е било лесно. Те са напълно интегрирани в българското общество и участват във всички сфери на обществения живот. Църквата винаги е била обединител за арменците, в добри и в трудни времена.

Изграденият с много сили и лишения молитвен дом е разрушен в началото на четиридесетте години на миналия век. Оттогава арменците в София нямат  храм и извършват своите  литургии и  църковни празници в пригодено за молитвен дом помещение. Първата копка за изграждането на обособен православен храм в гр. София започва към края на 2006 година, като  към момента е на етап груб строеж.  Мисията на Църковното настоятелство е да доведе градежа на този Дом господен до логичния му завършек и той да служи за целта, за която е бил изграждан.

Безспорно основен бенефициент ще е арменската общност в София, но този новоизграден православен храм със своята уникална архитектура ще допринесе със своя облик също и за жителите на София и на нейните гости, а също ще бъде безспорно доказателство за религиозната толерантност сред българите.

Необходимата сума за довършване на градежа на арменския православен храм в София е в размер на 400 000лв. Може да следите за нашия напредък на във Фейсбук https://www.facebook.com/ArmenianChurchSofia/  или на сайта ни http://armenianchurch-sofia.org/

2011-01 IMG_0429 IMG_0432OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.armenianchurch-sofia.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS OBITEL Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS OBITEL на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)