Подкрепа за Арменски православен храм „Света Богородица”

Подкрепа за Арменски православен храм „Света Богородица”

Начало на кампанията: 19.12.2017
Цел: 2 000 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
499 1614 353 7344 лв. 110 лв. 1600 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 17 от 2 лв.4 от 5 лв.

За кампанията

Проектът на сградата е дело на известния български архитект от арменски произход Агоп Каракашян, като отговаря на традиционната за арменските храмове архитектура най-вече със своите типични островръхи куполи, основния от които достига във височина 24 метра. Едновременно с това, сградата има изключително модернистичен вид, със големи прозорци, които я правят изключително светла и приветлива отвътре. Гражданите на София могат да се гордеят с наличието на една толкова уникална сграда в сърцето на Столицата, с която се допълва облика ѝ на изключително толерантен и разнообразен в религиозно отношение град – наред с големите български източно-православни храмове, джамията, католическата катедрала, синагогата, гръцката църква и много други в центъра на София.

letter Безспорно основен бенефициент е арменската общност в София, но този новоизграден православен храм със своята уникална архитектура допринася със своя облик също и за жителите на София и на нейните гости и е безспорно доказателство за религиозната толерантност сред българите.