Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Помагаме на Лиза

Начало на кампанията: 05.10.2017

На 25-годишна възраст Лизавета усеща първите симптоми на заболяването си – световъртеж, залитане, лесна умора. Направените изследвания установяват, че Лизавета страда от множествена склероза – церебро-спинална форма. Заболяването е нелечимо, единствено може да бъде забавено развитието му.

Помагаме на Лиза
36 521 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS LIZA

За кампанията

През годините на лечение и рехабилитация Лизавета има периоди на подобрение и периоди, на влошаване. В момента тя провежда предпоследен курс от полагащата й се по клинична пътека терапия. След като приключи пълния цикъл, не се предвижда следващо лечение по НЗОК.

По тази причина Лизавета се обръща към Liv hospital Истанбул и след консултация с проф. Карайоз взима решение да опита лечение със стволови клетки, което дава надежда за стопиране на заболяването и подобряване на сегашното й състояние.

letter През 2020 год. за Лиза се предлага шанс за лечение с ново лекарство, което вече е познато и в България, но все още се прилага само на новооткрити пациенти.

Целта

Към септември 2022 год. Лизавета продължава да провежда рехабилитация в България.

 • Месечно процедурите възлизат на 1500 лв.

През месец март 2020 год. Лиза започва серия от изследвания в Турция, за да бъде включена на новата терапия, но поради епидемията от коронавирус изследванията се спрени. Когато стане възможно отново да се пътува, те ще продължат. Лечението е по схема. Първият курс е с 2 ампули от медикамента. Всяка ампула е на цена 2500 евро.

Liza pri Gala

Към септември 2022 год. Лизавета продължава да провежда рехабилитация в България. Месечно процедурите възлизат на 1500 лв.

Към 02.09.2022 год. в дарителската й сметка има 27 000 лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!