17 777

Единен Дарителски Номер

Други кампании

DMS BUDNI – Национална благотворителна кампания 2018 „Нека бъдем по-добри“

Кампанията е стартирала на: 26.08.2016
DMS BUDNI – Национална благотворителна кампания 2018 „Нека бъдем по-добри“
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 141 лв.
 • Изпратени SMS: 2008 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 389 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 83 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 3 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 5 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BUDNI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BUDNI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

За кампанията

За седма поредна година Столична община инициира Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома“ в Панчарево, София.

Събитието е част от Културния календар на София за 2018 година. Организира се от Sprint Production с подкрепата на Министерството на културата, Столичната община и Българската национална телевизия, и партньорството на Музикаутор, Профон, Българската музикална асоциация и партньорски организации.

И този път селекционна комисия, съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент и представители на радиостанции, изпита „затруднение“ при избора на песните, които ще се борят за Голямата награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен.

По традиция Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI1, DMS BUDNI2, DMS BUDNI3 и т.н.до 14). Можете да изберете вашата песен фаворит в категория „Конкурс за нова българска песен“ и да гласувате за нея, като изпратите sms с текст DMS BUDNI + номер на песента (от 1 до 14 – вж. списъка с финалистите).

Набраните средства ще са в полза на Националната благотворителна кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“за Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на будна кома.

Финалът на Конкурса за нова българска песен и гала концерта с награждаване на лауреатите ще се проведе на 18 септември 2018 г., от 19:00 в Зала 1 на НДК, където финалните песни ще се представят на живо с фестивален оркестър.
За повече информация: www.sofiasong.bg

По инициатива на Столична община благотворителната кампания „Да събудим хората в будна кома” стартира още през 2008 г. Събраните досега средства в размер на 170 000 лв. се предоставиха за лечение и рехабилитация на петима младежи в „будна кома”.

Трудностите, които срещат хората в това състояние и техните семейства са основно свързани с липса на постоянно медицинско наблюдение и регламентирано финансиране за дългосрочна рехабилитация. За да се намери трайно решение за предоставяне на специализирана медицинска и социална помощ за хора, изпаднали както в състояние на „будна кома”, така и на хора, нуждаещи се от подобна рехабилитация в България, като това се превърне в национална политика и приоритет, е необходимо усилията на всички специалисти, консултанти, организации, институции и медии.

Столична община вече поредна година полага усилия този проблем да се превърне в национален приоритет и инициира благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри”, с поредица събития през годините, посветени на каузата. Набраните средства са предвидени за оборудване и разкриване на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти вСБДПЛР – Панчарево.

Списък на песните финалисти (pdf)(word)


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.sofiasong.bg

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BUDNI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BUDNI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)