Подкрепа за жени с репродуктивни проблеми

Подкрепа за жени с репродуктивни проблеми

Начало на кампанията: 18.07.2019
Цел: 10 000 лв.
Остават: 4 013 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
2314 592 217 556 лв. 110 лв. 738 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 1 от 2 лв.3 от 5 лв.

За кампанията

В днешния забързан и сложен живот, на фона на задълбочаващата се демографска криза, младите български жени все по-често отлагат раждането на първо дете за все по-късна възраст, докато годните им яйцеклетки – основата на здравото бъдещо поколение – неумолимо се изчерпват без външни симптоми, и по-важното – без те да подозират за темпото, с което се случва това.

Вече съществуват изследвания, с чиято помощ може да се направи извод за състоянието на яйчниковият резерв. За съжаление, те не се включват в рутинната АГ профилактика.

Обикновено такива изследвания се назначават едва в кабинета на репродуктивния специалист.

Така мнозинството жени, които иначе редовно следят женското си здраве, не разбират, ако при тях е налице отклонение в яйчниковия резерв, още повече, че изчерпването му протича тихо, без всякакви симптоми.

Информационната инициатива цели да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус.

Изследването дава възможности за избор и вземане на адекватни мерки. Отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот!

letter Всяка жена може да вземе нещата в свои ръце и да направи изследвания за определяне на яйчниковия резерв. Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър!