17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS SVSTEFAN – Кампания за доизграждане на Храм „Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан“

Кампанията е стартирала на: 21.04.2016
DMS SVSTEFAN – Кампания за доизграждане на Храм „Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан“
 • Необходима сума: 155 000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 7350 лв.
 • Събрани през ОББ: 252 лв.
 • Изпратени SMS: 3464 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 1670 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 448 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 15 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 10 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SVSTEFAN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SVSTEFAN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

За кампанията

Ние, църковните настоятели при Храм „Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан“, с Благословията на Негово Светейшество, с подкрепата на дарители и благодетели, градим един храм в Южния парк  на София вече 11 години. В този дългогодишен  период на строителство имаше  периоди на прекъсване в резултат на недостиг на средства.

Първоначалният проект предвиждаше кръстокуполна базилика на три нива: същински храм, енорийски център и крипта (разгъната площ от  2950 кв.м.). През 2013 г. заради трудната икономическа обстановка в страната и невъзможността да се построи храм с такива големи размери и сложност, започна преработка на първоначалния проект.

Към днешна дата  е построена камбанарията, която има две обитаеми нива, всяко с площ по 69 кв.м. Основния храм е на етап основи, плоча на кота нула, която покрива подземно помещение с височина 3,75м,  направени са изолация и дренаж на основите.

Защо е важно да бъде построен този храм

В края на 1879 г. (годината на обявяване на София за столица) един храм е обгрижвал духовно около 700 православни християни, днес един храм се пада на над 20 000 хиляди (средсностатистически), а в определени райони на града цифрата е значително по-висока.

Храм „Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан“ се гради  в най-големия парк на София – Южния . Целта при изготвяне на първоначалния проект е  храма да стане енорийски център за жителите на  кварталите:  Гоце Делчев (вкл. Мотописта), Стрелбище, Иван Вазов, Манастирски ливади – Изток, Кръстова вада, Хладилника и Лозенец(в района около парка).

Днес, когато ВЯРАТА за част от нацията е краткотраен актив, забравяме, че без ВЯРАТА в Бог няма добродетел, а без добродетел щастието е немислимо. Политиците отделиха  църквата от държавата, но и народът беше отделен от  религията. Ала  историята помни думите на Васил Друмев  „Има Православие у нас, има български народ; няма Православие - няма и български народ”.

Цел

За цялостното завършване на храма, съобразно новият преработен проект са необходими  5 513 85 (пет милиона петстотин, тринадесет хиляди осемстотин петдесет и пет) лева.

Целта на DMS кампанията за Храм „Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан“ е част от тези средства, а именно  155 000 (сто петдесет и пет хиляди) лева.

НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ТВОРИМ ВЕЛИКИ ДЕЛА – САМО МАЛКИ, С ГОЛЯМА ЛЮБОВ!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS SVSTEFAN Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS SVSTEFAN на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)