Семейна подкрепа за сигурно и щастливо детство

Начало на кампанията: 05.05.2015

Фондация „За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която вече 30 години работи, за да осигури развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в страната. Дейността на организацията се извършва на територията на София и Пловдив.

Семейна подкрепа  за сигурно и щастливо детство
24 242 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DETSTVO

За кампанията

Екипът на организацията разработи специална  програма “Семейна подкрепа”, насочена към специфичното състояние на деца с трудности в развитието, но и към цялото семейство.

Семейната подкрепа работи с цялото семейство, когато то или негов член изживява криза или не може да се справи самостоятелно с даден проблем.

Специалистите  работят и с 6 от най-големите родилни отделения в градовете София и Пловдив. Те консултират и подкрепят майки, които са в риск от раздяла със своето новородено, като им оказват социална, психологическа и материална помощ.

В случаите на увреждания или трудности в развитието на детето, психолози, рехабилитатори, социални работници, фамилни терапевти и специалисти по ранна детска интервенция осигуряват на детето и родителите необходимата професионална и емоционална помощ.

Водят се курсове за първи грижи за новороденото и се обучават родителите как да се грижат правилно за своето дете така, че да стимулират неговото развитие. Подкрепата, която се оказва, не е еднократна, а продължава между 6 месеца и една година, докато семейството може да се грижи самостоятелно за своето дете.

letter Екипите на фондацията ще вдъхнат увереност и вяра на семействата, подобрявайки живота на деца в риск от изоставяне, помагайки на родителите, които нямат нужната подкрепа.

Защо да подкрепите каузата?

  • 33,3%  от децата в България живеят в риск от бедност и социално изключване
  • Над 400 деца годишно биват изоставяни и постъпват в Дом за медико-социални грижи
  • Повечето семейства на деца с трудности в развитието не могат да се справят сами с грижата и специфичните нужди на своето дете, незаейки към кого да се обърнат
  • Чрез програмата си екипът на фондацията подкрепя семействата сами да постигнат сигурна семейна среда за своите деца
  • Бедността и липсата на подкрепа от близки и от добре функционираща система са сред основните причини за изоставяне на детето
  • За 2020 фондацията е успяла да предотврати риска от раздяла на детето при 277 семейства

Благодарение на вашето доверие, фондацията успява да достига до повече деца и семейства, които са попаднали в задънена улица и имат нужда от вниманието на всички нас, за да намерим изход заедно.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!