Пловдив – град на възможности за всички деца

Пловдив – град на възможности за всички деца

Начало на кампанията: 05.05.2015
Цел: 100 000 лв.
Остават: 80 887 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
5703 4545 595 1280 лв. 65 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 5 от 2 лв.1 от 5 лв.

За кампанията

 

Фондация „За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която вече 29 години работи, за да осигури развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в страната. Дейността на организацията се извършва на територията на София и Пловдив.

Екипите от специалисти на фондацията са  специализирани в грижата за деца на възраст от 0-7 год.: деца с увреждания, деца, при които има риск да бъдат изоставени и деца, които вече са изоставени. А предлаганите услуги са напълно безплатни за децата и семействата.

Фондация „За Нашите Деца“ разкри първия по рода си Комплекс за ранно детско развитие в София, който предоставя палитра от услуги, за да може да се отреагира според индивидуалната ситуация на всяко дете и семейство. В момента, той е сърцето на активната работа на екипите на фондацията, които извън това работят в тясна връзка с държавните болници в София и Пловдив, за да предотвратяват изоставянето на бебета още от родилния дом.

Предстои и разкриване на Комплекс за ранно детско развитие и в Пловдив на мястото на първото сиропиталище в България – домът „Рада Киркович“, събрал много истории на деца с трудна съдба през годините.

В Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив ще предоставяме и развиваме социални услуги за постигане на оптимално развитие на децата в най-ранна възраст и подкрепа за сигурна семейна среда и преодоляване на рисковете за живота и здравето на децата.

Комплексът ще включва:

  • Център за обществена подкрепа за деца в риск и техните семейства;
  • Център за ранно детско развитие за подкрепа за развитие на потенциала на детето;
  • Обучителен център за специалисти, работещи с деца, за родители, кандидат-осиновители и кандидат приемни семейства.
  • Музейна експозиция за историята на дома и на деинституционализацията в Пловдив.

Двата етажа от сградата, предоставени от Община Пловдив на фондацията, се нуждаят от сериозен ремонт. За да ги преобразим в първия по рода си модерен център за комплексна подкрепа за децата в ранна възраст и техните семейства е нужна енергията за промяна на много хора.

Благодарение на подкрепата на социално-отговорни компании от Пловдив и региона част от сумата за ремонта вече е осигурена.

Помогнете оставащата сума да бъде събрана за едно истинско приветливо и функционално пространство за работа с деца и семейства!

Новият център ще има зали за работа с деца, зали за групова терапия, логопедичен кабинет, кабинет по рехабилитация, сензорна зала, зала за психомоторика, офис помещения, конферентна зала.

 

letter ЗАЕДНО можем да създадем модерен иновативен Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив!