Семейна подкрепа  за сигурно и щастливо детство

Семейна подкрепа за сигурно и щастливо детство

Начало на кампанията: 05.05.2015
Цел: 30 000 лв.
Остават: 5 492 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
5838 6465 879 1280 лв. 65 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 4 от 2 лв.1 от 5 лв.

За кампанията

Екипът на организацията разработи специална  програма “Семейна подкрепа”, насочена към специфичното състояние на деца с трудности в развитието, но и към цялото семейство.

Семейната подкрепа работи с цялото семейство, когато то или негов член изживява криза или не може да се справи самостоятелно с даден проблем.

Специалистите  работят и с 6 от най-големите родилни отделения в градовете София и Пловдив. Те консултират и подкрепят майки, които са в риск от раздяла със своето новородено, като им оказват социална, психологическа и материална помощ.

В случаите на увреждания или трудности в развитието на детето, психолози, рехабилитатори, социални работници, фамилни терапевти и специалисти по ранна детска интервенция осигуряват на детето и родителите необходимата професионална и емоционална помощ.

Водят се курсове за първи грижи за новороденото и се обучават родителите как да се грижат правилно за своето дете така, че да стимулират неговото развитие. Подкрепата, която се оказва, не е еднократна, а продължава между 6 месеца и една година, докато семейството може да се грижи самостоятелно за своето дете.

letter Екипите на фондацията ще вдъхнат увереност и вяра на семействата, подобрявайки живота на деца в риск от изоставяне, помагайки на родителите, които нямат нужната подкрепа.