Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Големи чудеса за малките герои!

Големи чудеса за малките герои!

Начало на кампанията: 13.11.2013
Цел: 2 000 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
29526 26560 3307 2805 лв. 681 лв. 1619 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 382 от 2 лв.60 от 5 лв.

За кампанията

Работата на Фондация „Нашите недоносени деца“ е насочена към три основни направления,  като всяко от тях е от ключово значение за недоносените деца!

  • Да осигурим по-добри грижи за недоносените бебета в болница
  • Да осигурим повече прегръдки на недоносените бебета – чрез изграждане на семейни стаи и кътове за кърмене и кенгуру-грижи
  • Да подкрепим ранното детско развитие и семействата на недоносени бебета в център “Малки чудеса” 

Всяка година 6000 бебета се раждат твърде рано и твърде малки, неподготвени за живот извън майчината утроба. Поради ниското си тегло и не напълно развитите си органи и системи, те имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят.

Фондация “Нашите недоносени деца” работи активно за осигуряване на най-добра медицинска грижа и комфорт на бебето и семейство по време на болничния престой, чрез даряване на животоспасяваща апаратура, изграждане на кътове за кърмене и кенгуру-грижи, даряване на анатомични гнезда за бебетата, покривала за кувьози, плетива, информационни материали за специфични рискови състояния при недоносените бебета и други.

Ние знаем колко е важно за всеки родител да бъде близо до бебето си, когато то се бори за живота си, защото самите ние сме майки, родили преждевременно и помним чувството да сме разделени от децата си в продължение на месеци.

Защото всяко бебе заслужава възможността да бъде в прегръдките на мама и татко, докато порасне достатъчно, за да напусне болничното отделение!

В сянката на пандемичната криза, през последните две години, достъпът на семействата до неонатологичните звена е силно ограничен, а бебетата им се възстановяват без възможност за контакт със своите родители.

Ето защо Фондацията стартира инициативата #БезРаздяла|“Гласът лекува”, застъпвайки се за правото на бебетата да усещат гласа, обичта и топлата прегръдка на своите родители.

В Център “Малки чудеса” работим, за да осигурим подкрепа на семействата на преждевременно родени бебета и деца с трудности в развитието. Центърът разполага с логопеди, детски и фамилни психолози, ерготерапевт, специалист ранно детско развитие, хранителен терапевт, както и медицински специалисти, с които родителите могат да се консултират. Центърът предлага:

– Социална програма за семействата с финансови затруднения;
– Безплатна програма за проследяване на здравето и развитието на недоносените деца;
– Индивидуални консултации и терапевтична подкрепа от специалисти по ранно детско   развитие;
– Групови занимания за подкрепа на ранното детско развитие и социални умения;
– Групова и индивидуална подкрепа за родители на недоносени деца.

letter 1 на всеки 10 бебета се ражда преждевременно в България, като в някои градове недоносените бебета са много над средното за страната - близо 18%.
Включи се с помощ и като доброволец. Виж как тук