Големи чудеса за малките герои!

Начало на кампанията: 13.11.2013

Ние подкрепяме недоносените деца и техните семейства. Усилията ни са фокусирани към осигуряване на комплексна грижа и подкрепа за най-малките и уязвими пациенти - от раждането им, през престоя в болница, до грижата след изписването.

Големи чудеса за малките герои!
Кампанията се нуждае от 2 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BEBE

За кампанията

Кампанията на Фондация „Нашите недоносени деца“ е насочена към набиране на средства за три основни направления,  като всяко от тях е жизнено важно за недоносените деца!

 • Да осигурим животоспасяваща апаратура за малките герои!
 • Да изградим  семейни стаи – за повече прегръдки на недоносените бебета!
 • Да подкрепим ранното детско развитие в  център “Малки чудеса”

Всяка година се раждат твърде рано 6000 бебета, които са неподготвени за живот извън майчината утроба. Поради ниското си тегло и не напълно развитите си органи и системи, те имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят.

За съжаление в някои населени места в България неонатологичните отделения не са достатъчно добре оборудвани за нуждите на своите най-малки пациенти.

От 2012 г. до сега, фондация “Нашите недоносени деца” е дарила животоспасяваща апаратура в повече от 30 отделения в страната. Апаратурата за недоносените бебета обаче се използва активно и се амортизира бързо, за това ние непрекъснато се опитваме да отговорим на техните нужди, доколкото ни позволяват силите.

Ние знаем колко е важно за всеки родител да бъде близо до бебето си, когато то се бори за живота си. Защото самите ние сме майки, родили преждевременно и помним чувството да сме разделени от децата си месеци наред. Защото всяко бебе заслужава възможността да бъде в прегръдките на мама и татко, докато порасне достатъчно, за да напусне болничното отделение.

letter 1 на всеки 10 бебета се ражда преждевременно в България, като в някои градове недоносените бебета са много над средното за страната - близо 18%.

Заедно постигнахме!

До този момент с подкрепата на дарители и корпоративни партньори успяхме да изградим семейни стаи в отделенията в Майчин дом – София, СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ ЕАД София и Велико Търново (благодарение на “Тройка на разсъмване” и “Повече българчета за България”), а след това Пловдив, Сливен и Русе.

Спомогнахме и за сформиране на кът за кенгуру грижи и кърмене в новата семейна стая в отделението в Бургас. Следващите стаи планираме да бъдат в Стара Загора, Търговище, Пазарджик и Трета градска болница в София.

Надяваме се, че с ваша подкрепа ще успеем да разкрием все по-голям брой стаи и в останалите отделения в страната, защото всяко бебе от всяка точка на България заслужава да бъде максимално близо до своето семейство.

Стойността на една семейна стая за ремонт и обзавеждане възлиза на приблизително 10 000 лв, в зависимост от нуждите на отделението.

Включи се с помощ и като доброволец. Виж как тук

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!