17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS BEBE – Фондация „Нашите недоносени деца”

Кампанията е стартирала на: 13.11.2013
DMS BEBE – Фондация „Нашите недоносени деца”
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 50 лв.
 • Събрани през ОББ: 35 лв.
 • Изпратени SMS: 2232 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 1028 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 55 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 29 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 3 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BEBE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BEBE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

За кампанията

Кампанията на Фондация „Нашите недоносени деца“ е насочена към набиране на средства за оборудване на стаи от семеен тип, за недоносените бебета и техните семейства, както и за набиране на средства за медицинска апаратура, необходима в неонатологичните отделения.

Защо го правим?

21039666_10214308521609854_412675301_n

Ползата от контакта на новороденото, особено недоносено бебе с неговите родители е неуспорима. За това в развитите здравни системи по света, стаите от семеен тип са нещо напълно естествено. Това са помещения, които се оборудват според нуждите на недоносеното новородено бебе, където то може да прекарва време с родителите си, където те могат бъдат обучени как да се грижат за бебето си. Майката има възможност да кърми или да изцежда кърма за бебето си, като в същото време семейната стая им осигурява защитено пространство, което е от изключително значение в подобна стресова за семейството ситуация.

Как го правим

Семейната стая позволява също така практикуване на препоръчвания от Световната Здравна Организация метод, наречен кенгуру грижа. Доказано е, че този метод, при който майката и бебето са поставени в непосредствена близост, кожа до кожа, има голямо значение за подобряване състоянието на бебето, стабилизиране на неговите жизнени показатели, синхронизиране на дишането му с това на майката, подпомагане на кърменето и пр. Доказано е, че кенгуру грижата значително намалява болничния престой на недоносените бебета. Чрез изграждането на стаи от семеен тип в българските неонатологични отделения, фондация „Нашите недоносени деца“ цели подобряване на грижата за недоносените деца, а също така осигуряване на възможност за изграждане на връзката между родителите и новороденото.

Защо са важни семейните стаи?

Children’s of Minnesota

Ние сме наясно, че на първо място за качествената грижа за родените преждевременно бебета, както и за такива в тежко здравословно състояние са както добрите професионалисти, така и качествената медицинска апаратура. Големия брой преждевременни раждания, както и факта, че медицинската апаратура се амортизира бързо, поставя много отделения в ситуация на недостиг на важна техника, без която качествените медицински грижи са немислими. Нужен е цял набор от различна по вид скъпоструваща апаратура – кувьози (инкубатори), монитори на жизнените показатели, перфузори (инфузионни помпи), пулсоксиметри, дихателни апарати, термо легла и т.н. Всяко неонатологично отделение в страната страда от недостиг на някакъв вид апаратура, а нуждите в различните градове са различни – в зависимост от нивото на неонатологичното отделение и капацитетът му.

Фондация „Нашите недоносени деца“ поддържа контакт с неонатологичните отделения и в зависимост от конкретните нужди се стреми да осигури липсващата апаратура. Кампанията има за цел също така да насочи общественото внимание към проблеми и нуждата от по-качествени здравни услуги за недоносени новородени деца.


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Уеб адрес: www.premature-bg.com/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BEBE Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BEBE на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)