Прегърни невидимите деца!

Начало на кампанията: 27.09.2010

Тази година сдружение „Прегърни ме“ реши да създаде клуб “Сърцето“ (заглавието е заимствано от стихотворение на поета Марин Бодаков, посветено на децата от ателие „Прегърни ме“), в който всеки може да се включи с парично дарение.

Прегърни невидимите деца!
Кампанията се нуждае от 800 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS ATELIE

За кампанията

Средствата ще бъдат разпределяни според конкретните нужди на всяко дете, отглеждано в едно от осемте ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип) на територията на град София и с. Дрен, Радомирско, с които екипът на сдружението поддържа връзка и осъществява различни творчески дейности в подкрепа на децата.

Програмата е насочена към “невидимите деца”, деца с изтощени сърца, чиито лица нямаме право да показваме, чиито имена не можем да ви споделим. Деца на разделени родители, деца, загубили своите родители, деца, отнети от своите родители. Деца, преминали през мрачните стаи на полицейските участъци и детска педагогическа стая.

Нарекохме ги “невидимите деца”, защото през по-голямата част от годината те са извън фокуса на обществото, растат забравени и често отхвърляни. 

Екипът на сдружение „Прегърни ме“ е в постоянна връзка с директорите на осем ЦНСТ-та. Този контакт и взаимно доверие ни дават достъп до навременна информация за липсите, за които най-често не достигат средства, а именно:
– обувки и дрехи за децата, допълнителни учебни пособия (таблети, лаптопи и др. вид електронна техника, особено необходима през времето на онлайн обученията), обучителни курсове, стипендии за младежи и деца, които продължават образованието си в различни профилирани училища, частни уроци и др.

Средства ще бъдат отделяни и за битови нужди на къщичките, в които са настанени децата – спално бельо, посуда за хранене и готвене, перални, телевизори или друга техника.

Завършваме нашия призив със стихотворението „Сърцето“ на Марин Бодаков, което той посвети на децата от ателие „Прегърни ме“.

Какво остава
от рисунките, които не си дорисувал,
защото ръката е далеч от мечтата?
Какво остава от мечтата,
която си скъсал и после намачкал,
от приказката, която не си дописал?
Остава сърцето.
Твоето сърце.
В моето.

letter Вашата подкрепата ще бъде част от историята на един по-добър детски живот!

Кампанията се нуждае от 800 лв. месечно.

Повече за сдружение „Прегърни ме“ и неговата 18 годишна работа в подкрепа на младежи и деца, лишени от родителска грижа, можете да прочетете в сайта на адрес: https://pregarnime.org/

 

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!