Лечение и кастрация на бездомни животни

Начало на кампанията: 04.10.2012

Фондация „Четири лапи“ е единствената организация за защита на животните, която разполага с регистрирана мобилна ветеринарна амбулатория, както и с екип за залавяне, лечение и кастрация на бездомни кучета и котки. В столичния район Банкя „Четири лапи“ има и своя постоянна клиника, изградена в сътрудничество със Столична община.

Лечение и кастрация на бездомни животни
Кампанията се нуждае от 2 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS LAPI

За кампанията

Ние искаме да намалим страданията на бездомните животни, като ги предпазим от безконтролно размножаване, съдействаме за техния здавен статус и се борим срещу различни прояви на жестокост срещу четириногите уличните обитатели.

Усилията ни са насочени както към ограничаване на броя на бездомните кучета и котки чрез използване на най-хуманния и ефективен начин – кастрацията, така и към формиране на разбиране и приемане на техните нужди от страна на хората, сред които живеят. А най-голямото удовлетворение от нашата работа е когато успеем да променим живота на едно бездомниче и то да намери постоянен дом и любящо семейство.

Вашият дарителски СМС ще подпомогне работата на ветеринарния ни екип чрез закупуване на медикаменти и медицински консумативи.

Благодарим за всеки изпратен СМС, който подпомага работата на Клиниката за кастрация и лечение на бездомни животни в Банкя!

Всеки изпратен дарителски СМС означава много за нас!

letter Два СМС ще покрият разходите за вътрешно обезпаразитяване на 1 куче или 3 котки, с два СМС ще закупим 1 доза ваксина против бяс, или 1 доза антибиотик с тридневно действие за котка, дванадесет СМС ще покрият разходите за упойка на една котка, четиридесет СМС ще покрият разходите за медикаменти за кастрация на една женска котка.

Нашата цел

През 2012 г. ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира дейността на Клиниката за кастрация и лечение на бездомни животни в гр. Банкя. Клиниката разполага и с мобилна ветеринарна амбулатория.

Това ни позволява да извършваме кастрация, обезпаразитяване и ваксинация на над 4000 животни годишно. През последните години наблюдаваме изключително нарастване на броя на бездомните котки.

Искаме кастрационната ни програма да стане достъпна за повече хора, грижещи се за бездомни или дворни котета, така че да могат да ги доведат за безплатна кастрация в Клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в гр. Банкя. Защото е изчислено, че две некастрирани котки могат хипотетично да се възпроизведат до 54 000 за 10 години. За съжаление, около 70 % от новородените котета стават жертва на болести и инциденти.

Вашата подкрепа от 2 000 лв. на месец се равнява на около 600 кастрирани и ваксинирани котки годишно. Тези котки няма да създадат поколение от нови бездомничета, които да са подложени на страдание от глад и лоши климатични условия или да станат жертва на трафика и други опасности на градската среда.

Благорадим на нашите редовни дарители, които правят мисията ни възможна!

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!