Лечение и кастрация на бездомни животни

Начало на кампанията: 04.10.2012

Фондация „Четири лапи“ е единствената организация за защита на животните, която разполага с регистрирана мобилна ветеринарна амбулатория, както и с екип за залавяне, лечение и кастрация на бездомни кучета и котки. В столичния район Банкя „Четири лапи“ има и своя постоянна клиника, изградена в сътрудничество със Столична община.

Лечение и кастрация на бездомни животни
Кампанията се нуждае от 2 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS LAPI

За кампанията

Усилията ни са насочени както към оказване на помощ за животни в беда, така и към намаляване на броя на скитащите животни по хуманен и ефективен начин – чрез препоръчания от Световната здравна организация и заложен в Закона за защита на животните метод на на масова кастрация, ваксинация, обезпаразитяване и връщане по места.

Вашият дарителски СМС ще помогне да продължим благородната си мисия в полза на животните и обществото.

Всички събрани суми ще бъдат изразходвани за закупуване на медикаменти за лечение и кастрация на бездомни животни. Дори само един изпратен дарителски СМС означава много за нас. Вижте защо:

letter Един СМС ще покрие разходите за вътрешно обезпаразитяване на 2 кучета или 8 котки; -  със сумата от един СМС ние ще закупим една доза ваксина против бяс или една доза антибиотик с тридневно действие за куче; - шест СМС-а ще покрият разходите за упойка за едно куче или три котки; - двадесет СМС-а ще покрият разходите за медикаменти за кастрацията на едно женско куче.

Нашата цел

През 2011 г. „Четири лапи“ стартира програма за безплатна кастрация на безстопанствени котки в София в сътрудничество с някои от най-големите столични ветеринарни клиники.

Всеки, който се грижи за бездомно или дворно коте, може да се възползва от програмата, като вземе ваучер от „Четири лапи“ и запише час за кастрация в някоя от партньорските ни клиники. След предоставяне на ваучера в клиниката, операцията не се заплаща, а разходите се покриват от „Четири лапи“.

За 8 години по програмата ни са кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени близо 9000 котки, като по този начин е предотвратена появата на стотици хиляди нежелани котета. 

За да можем да стартираме програмата и тази година са ни нужни 10 000 лв., които да покрият разходите за 400 операции.

Благорадим на нашите редовни дарители, които правят мисията ни възможна!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!