17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS LAPI – кампания на Фондация „Четири лапи“ за лечение и кастрация на бездомни животни

Кампанията е стартирала на: 04.10.2012
DMS LAPI – кампания на Фондация „Четири лапи“ за лечение и кастрация на бездомни животни
 • Необходима сума: 12 000 лева на година
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 65 лв.
 • Събрани през ОББ: 206 лв.
 • Изпратени SMS: 22387 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 24026 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 2427 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 237 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 41 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS LAPI

на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)

Кампанията е сред каузите в националната дарителска инициатива „България дарява“!

ЧЕТИРИ ЛАПИ е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния, Южна Африка, САЩ, Украйна и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика.

Българският клон на ЧЕТИРИ ЛАПИ е открит през 2000 г. и у нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички проекти и кампании на ЧЕТИРИ ЛАПИ се финансират изцяло от дарения, идващи от над половин милион поддръжници на организацията от целия свят.

Защо го правим

Усилията ни са насочени както към оказване на помощ за животни в беда, така и към намаляване на броя на скитащите животни по хуманен и ефективен начин – чрез препоръчания от Световната здравна организация и заложен в Закона за защита на животните метод на на масова кастрация, ваксинация, обезпаразитяване и връщане по места.

ЧЕТИРИ ЛАПИ е единствената организация за защита на животните, която разполага с регистрирана мобилна ветеринарна амбулатория, както и с екип за залавяне, лечение и кастрация на бездомни кучета и котки. В столичния район Банкя „Четири лапи“ има и своя постоянна клиника, изградена в сътрудничество със Столична община.

Вашият дарителски СМС ще помогне да продължим благородната си мисия в полза на животните и обществото. Всички събрани суми ще бъдат изразходвани за закупуване на медикаменти за лечение и кастрация на бездомни животни. Дори само един изпратен дарителски СМС означава много за нас. Вижте защо:

-  1 СМС ще покрие разходите за вътрешно обезпаразитяване на 2 кучета или 8 котки;
-  със сумата от 1 СМС ние ще закупим една доза ваксина против бяс или една доза антибиотик с тридневно действие за куче;
-   6 СМС-а ще покрият разходите за упойка за едно куче или три котки;
-   20 СМС-а ще покрият разходите за медикаменти за кастрацията на едно женско куче.

Нашата цел

През 2011 г. „Четири лапи“ стартира програма за безплатна кастрация на безстопанствени котки в София в сътрудничество с някои от най-големите столични ветеринарни клиники.

Всеки, който се грижи за бездомно или дворно коте, може да се възползва от програмата, като вземе ваучер от „Четири лапи“ и запише час за кастрация в някоя от партньорските ни клиники. След предоставяне на ваучера в клиниката, операцията не се заплаща, а разходите се покриват от „Четири лапи“.

За 8 години по програмата ни са кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени близо 9000 котки, като по този начин е предотвратена появата на стотици хиляди нежелани котета. 

За да можем да стартираме програмата и тази година са ни нужни 10000 лв., които да покрият разходите за 400 операции.

Благорадим на нашите редовни дарители, които правят мисията ни възможна!


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.vier-pfoten.bg/bg/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS LAPI

на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel)