Програма „Готови за успех”

Начало на кампанията: 09.07.2013

"Готови за успех“ е стипендиантска програма, която Фондация BCause осъществява в парньорство с Фондация „Сирак” .

Програма „Готови за успех”
Кампанията се нуждае от 500 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS USPEH

За кампанията

„Готови за успех“ е стипендиантска програма на фондация BCause (Помощ за благотворителността в България), която подкрепя образованието на младежи без родители, отгледани от роднини или в социални институции и които имат отлични постижения в обучението си.

Нашите стипендианти са високо мотивирани да успяват,  участват в стажове и обучителни програми, явяват се по конкурси и ги печелят.

Стипендиите „Готови за успех“ са уникални с две неща:
– средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения, от фирми и от частни лица;
– водещ критерий е успеха на кандидатите.

Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения и отличен успех. В този смисъл програмата е и предприемаческа.

„Готови за успех“ е стипендиантска програма, която Фондация BCause осъществява в парньорство с Фондация „Сирак” . Ние подкрепяме образованието на младежи без родители, отгледани от роднини или в социални институции и които имат отлични постижения в обучението си. Нашите стипендианти са високо мотивирани да успяват,  участват в стажове и обучителни програми, явяват се по конкурси и ги печелят.
Само за учебната 2016/2017 година пълните отличници бяха 25!

letter Програмата отпуска стипендии и подкрепя най-добрите ученици и студенти, изгубили един или двамата си родители.

Развитие

Стипендиите са годишни – в рамките на учебната година и са на стойност 2 000 лв. (10 месеца по 200 лв.) за студентите и 1 000 лв. (10 месеца по 100 лв.) за учениците.

За 17-та година инициативата „Готови за успех” подкрепи талантливи български деца и младежи. Стипендиите са за отлични ученици в 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция.

„Готови за успех” е програма на фондация Bcause в партньорство с фондация „Сирак” от 2006 година. Стипендиите са осигурени изцяло от дарения, а водещ критерий е успехът на кандидатите. За поредна година и журналистката Мира Иванова от Нова TV е част от инициативата.

„За тези 17 години става въпрос за 1755 стипендии на обща стойност 2 милиона 533 500 хиляди лева. Това е наистина впечатляващо и искам от сърце да благодаря на всички дарители и приятели на програмата и също така на фондацията, която стои не само с усилията, но също така и със сърцата и емоциите си зад тази програма“, споделя водещата на „Здравей, България“ Мирослава Иванова.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!