Програма „Готови за успех”

Начало на кампанията: 09.07.2013

"Готови за успех“ е стипендиантска програма, която Фондация BCause осъществява в парньорство с Фондация „Сирак” .

Програма „Готови за успех”
Кампанията се нуждае от 500 лв. месечно
Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS USPEH

За кампанията

„Готови за успех“ е стипендиантска програма на фондация BCause (Помощ за благотворителността в България), която подкрепя образованието на младежи без родители, отгледани от роднини или в социални институции и които имат отлични постижения в обучението си.

Нашите стипендианти са високо мотивирани да успяват,  участват в стажове и обучителни програми, явяват се по конкурси и ги печелят.

Стипендиите „Готови за успех“ са уникални с две неща:
– средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения, от фирми и от частни лица;
– водещ критерий е успеха на кандидатите.

Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения и отличен успех. В този смисъл програмата е и предприемаческа.

„Готови за успех“ е стипендиантска програма, която Фондация BCause осъществява в парньорство с Фондация „Сирак” . Ние подкрепяме образованието на младежи без родители, отгледани от роднини или в социални институции и които имат отлични постижения в обучението си. Нашите стипендианти са високо мотивирани да успяват,  участват в стажове и обучителни програми, явяват се по конкурси и ги печелят.
Само за учебната 2016/2017 година пълните отличници бяха 25!

letter През юни 2018 беше изпратен 12-ия випуск на стипендианстаката програма "Готови за успех". Това са 17 бъдещи лекари, един бъдещ корабен капитан, 4 компютърни специалисти, 7 учители, 6 юристи, 7 филолози, двама художници, певец, 2-ма журналисти, трима психолози, 6 икономисти и финансисти, 10 биолози, химици и физици - това са само част от стипендиантите на Програма „Готови за успех“ през изминалата учебната 2017/2018 година.

Развитие

Стипендиите са годишни – в рамките на учебната година и са на стойност 2 000 лв. (10 месеца по 200 лв.) за студентите и 1 000 лв. (10 месеца по 100 лв.) за учениците.

За изминалите 10 години програмата „Готови за успех” е раздала над 900 стипендии на обща стойност над 1 300 000 лв.

Средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения – корпоративни и индивидуални, като се разпределят от комисия, в която участват представители на дарителите.

Общо 89 студенти и 22 ученици от цялата страна, без родители или с един родител, имаха шанса да получават стипендия за отличен успех от Фoндация BCause.

Всички средства са дарени от граждани и от компании, работещи в България.

За 12 години Фондация BCause раздаде 1251 стипенди на обща стойност близо 2 000 000 лева.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!