В помощ на деца на загинали служители от системата на МВР

Начало на кампанията: 31.05.2024

През последните 9 години фондация „Емил Шарков“ подкрепя и подпомага семействата на загинали и починали служители от системата на МВР в различни ситуации и специфични нужди – материални, здравословни, психологически, морални, емоционални.

В помощ на деца на загинали служители от системата на МВР
Кампанията се нуждае от 2 000 лв. месечно
140 лв. дарени този месец остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SHARKOV

За кампанията

През 2017 г. фондацията сформира общността „Деца на Бащи Герои“, чиято цел е семействата и децата, споделящи обща съдба да общуват помежду си и да си дават взаимна морална и емоционална подкрепа да не се чувстват сами в нерадостната си съдба, а да разчитат на подкрепата на всеки член от една по-голяма общност.

Посланията, които отправят към наследниците на героите са, че трябва да следват стремежа да са силни и отговорни, да са най-добри във всяко свое начинание и с делата си да доказват себе си като доблестни хора.

Трудностите, които живота е поднесъл на тези деца, да не ги сломява, а да ги прави по-силни и стойностни членове на обществото ни и достойни последователи на техните бащи герои.

Ежегодно фондацията организира лагери за децата и семействата на фондацията, както и тематични празници за Коледа и Деня на детето.  При нужда организира целеви благотворителни събития, като набира средства за крайно нуждаещи се членове от тяхната общност.

Към момента фондацията се грижи за 108 деца от цялата страна, като в редиците ѝ има и 5 кръгли сирака, които са техни стипендианти до завършване на висшето си образование.

Постижения:

 • Благотворително събитие в полза на Цветилена Таскова проведено на 28 септември 2022 г, след което е учредена учебна стипендия на името на момичето
 • Лагер ADVENTURE 2023
 • Ежегодни Коледни тържества и национални срещи на общността „Деца на бащи герои“, на които се събират семействата от цялата страна. Провеждат беседи, групови терапевтични сеанси. Събитието завършва с празнична вечеря с музикална програма, по време на която, звездите на музикалната и театрална сцена в България отправят поздравите си към семействата на загинали служители от системата на МВР
letter Подкрепи децата на загинали служители от системата на МВР!

Целта

Подкрепата, която оказва фондацията, се състои на първо място децата да преодолеят по-леко загубата на родителя си, загинал внезапно, по време на изпълнение на служебния си дълг, общувайки си с други деца, които вече са минали по този път.

Срещите на децата са няколко пъти годишно на лагерите, които организира фондация „Емил Шарков“ и на Националните срещи за Коледа и деня на детето.

Кампанията се нуждае от около 2000 лв. на месец, за да продължи устойчиво дейността си.

Стани дарител! 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!