Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Надежда за Христо

Христо Чушков Пловдив
Начало на кампанията: 10.08.2023

Повече от една година Христо е в състояние на будна кома вследствие на тежка черепно-мозъчна травма. Това не е заболяване, а много тежко състояние на мозъка и тялото. Близките му се борят да облекчат състоянието му, кампанията набира средства за реконструкция на черепа в Турция.

Надежда за Христо
6 521 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS HRISTO

За кампанията

От повече от година Христо е в състояние на будна кома след претърпяна тежка черепно-мозъчна травма. В резултат на травмата, той получава мозъчен оток. За да спасят живота му, лекарите извършват декомпресивна краниектомия – отстранен е половината череп.

След 4 месеца в болница Христо е изписан и семейството му полага неимоверни грижи за него, благодарение на които той започва да укрепва физически.

letter Близките му обаче забелязват, че има оток на главата. Оказва се, че е развил вътрешна хидроцефалия, затова преди два месеца му е поставена клапа за отвеждане на мозъчната течност, но Христо отново се влошава. Това принуждава близките да се обърнат към турската болница Бируни. Оттам предлагат да извършат пълни изследвания и след излизане на резултатите да изготвят оферта за реконструкция на черепа.

Целта

Стойността на назначените изследвания е 16 000 евро. Съветват близките да организират транспортирането възможно най-бързо и насрочват дата за прием на 16.08.

Към 10.08.2023 год. в дарителската сметка на Христо има 21 500 лв.

Кампанията набира 10 500 лв. След изготвяне на оферта за реконструкция на черепа, целта на кампанията ще бъде актуализирана с новата сума.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!