Надежда за Христо

Христо Чушков Пловдив
Начало на кампанията: 10.08.2023

Повече от една година Христо е в състояние на будна кома вследствие на тежка черепно-мозъчна травма. Това не е заболяване, а много тежко състояние на мозъка и тялото. Близките му се борят да облекчат състоянието му.

Надежда за Христо
11 626 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS HRISTO

За кампанията

В резултат на травмата, той получава мозъчен оток. За да спасят живота му, лекарите извършват декомпресивна краниектомия – отстранен е половината череп. След 4 месеца в болница Христо е изписан и семейството му полага неимоверни грижи за него, благодарение на които той започва да укрепва физически.

През август 2023 год. Христо беше транспортиран в Истанбул. След като стабилизираха състоянието му, турските неврохирурзи извършиха реконструкция на черепа му.

Последваха 3 седмици на наблюдение и постепенно сваляне на скобите от операцията. В момента е останала скоба само на едно място, което зараства по-трудно.

letter По препоръка на лекарите през октомври Христо е изписан и в момента си е вкъщи. Предстои отново да замине за Турция, където да се направи ЕЕГ, обстойни контролни прегледи, да се свалят окончателно скобите и да се направи операция за поставяне на мембрана на окото му. Средствата по дарителската сметка на Христо са на изчепване. Офталмологичната операция е на стойност 13 000 евро. За линейка с доктор реаниматор до Истанбул са необходими 10 000 лв. Няма яснота какви средства са необходими за прегледи и сваляне на скобите.

Целта

Кампанията продължава за набиране на 36 000 лв.

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!