Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Заедно за Джан!

Джан Ахмед с. Желязковец
Начало на кампанията: 08.06.2023

Малкият Джан трябва да бъде опериран - роден е преждевременно и впоследствие развива спастична пареза, която му пречи да ходи самостоятелно и да провежда ефективна рехабилитация.

Заедно за Джан!
8 379 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DJAN

За кампанията

​Малкият Джан трябва да бъде опериран – роден е недоносен и впоследствие развива ДЦП – спастична квадрипареза. Нужна му е тази жизненоважна операция за преодоляване на спастикатаq  която му пречи да ходи самостоятелно и да провежда ефективна рехабилитация.

Джан се ражда преждевременно в 27 гестационна седмица от патологична двуплодна бременност. За съжаление еднояйчният му близнак не оцелява, а Джан води битка за живота си 68 дни в неонатология.

След като се стабилизира е изписан и почти веднага започват рехабилитационни процедури за преодоляване на двигателното изоставане. Въпреки това му е поставена тежката диагноза Детска церебрална парализа (ДЦП). Така битката продължава с много процедури и терапии, ходене в специализирани центрове от 3 години, но спастиката не може да се преодолее само с рехабилитации.

Радваме се, че намерихме  известния неврохирург, който прилага лечение на спастиката чрез  SDR Селективна дорзална ризотомия. Консултация с д-р Парк от Детска болница „Сейнт Луис“ в САЩ потвърждава, че ако бъде извършена селективна дорзална ризотомия, спастиката ще намалее и Джан ще може провежда по-ефективна рехабилитация, да пази равновесие и да проходи.

Джан е едно лъчезарно и винаги усмихнато дете, но въпреки това има неща, на които той все още не може да се радва! Той не може да ходи самостоятелно, да тича на воля с връстниците си, да играе на топка и какво ли още не, към момента това е невъзможно заради неговото заболяване. Нужна му е тази жизненоважна операция, за да може да проходи – Джан е един доказал се малък герой, който ще се справи и с това!

letter С голяма надежда и вяра се обръщаме към вас! Това малко слънце има нужда от вашата помощ, за да играее и да изживее едно прекрасно детство, както другите дечица. Моля ви от сърце да подкрепите и помогнете с каквото можете! Вярвам, че има много хора с добри сърца, които ще откликнат на този зов за помощ! Джан не посещава детска градина или ясла, защото не може да ходи и не е самостоятелен. Денят му минава с много процедури, упражнения, масажи и рехабилитации. Той е много слънчево и жизнерадостно дете. Нашата надежда сте вие, вашата помощ и състрадателност. Всяко дарение е крачка към по-добро бъдеще за Джан!

Целта

Стойността на процедурата е 49 118 щатски долара.

Не е важно един човек да дари, а много хора да дарят от сърце! Благодарим!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!